© Andreas Mikkel

Glöm de dåliga ursäkterna

När man väl kommit upp på cykeln så känns det bra. Och på kvällen känner man sig nöjd med sig själv efter dagens motion. Det ger både tillfredsställelse och tid över till att koppla av och umgås med familjen.

2 juni 2010

Tänk på det om du lockas att välja en bekvämare lösning än att cykla till jobbet. För visst finns det många ursäkter. De dåliga tar vi dock död på här:

"Det är alldeles för långt!"

Okej! Ta ett steg i taget. Ta med cykeln på tåget eller i bilen en bit och cykla resten av sträckan. Eller cykla dit och ta tåget hem - och tvärtom dagen därpå.

"Sträckan är för kort för att det ska löna sig!"

En sträcka kan visserligen vara kort. Men lite motion är bättre än ingenting. Och du kan sakta men säkert öka sträckan med fem minuter - och fem till, när du vant dig.

"Det är besvärligt att duscha!"

Du har väl ändå tänkt att tvätta dig på morgonen? Du flyttar bara fram tidpunkten och tar istället en snabbdusch på jobbet medan datorn sätter igång.

"Jag har datorn med så det går inte!

" Det är inget hinder. Det finns massor av cykelväskor som både har skön stoppning och som sitter bra. Många väskor är specialdesignade för bärbara datorer.

"Vädret är för dåligt!"

Titta ut genom fönstret igen. Är vädret verkligen så dåligt? Även om det regnar mycket och blåser hårt ibland, så finns det som bekant inget dåligt väder - bara dåliga kläder. Men om du använder funktionskläder så klarar du cykelturen även när det är ruskväder.

Följ väderprognoserna på www.smhi.se eller på teven, så att du kan förbereda dig och ta fram de rätta cykelkläderna på kvällen innan du ska iväg till jobbet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: