Szymon Godziek gör en backflip

Szymon Godziek och hans team hade byggt upp specialkonstruerade ansats- och landningsramper.

© Lukasz Nazdraczew/Red Bull Content Pool

Se Szymon Godzieks häftiga backflip ur alla vinklar

Cyklisterna i årets upplaga av Polen runt hyllades längs vägen bokstavligt talat på ett högtflygande sätt.

1 november 2017

Se upp! Det kommer en cykel

De professionella landsvägscyklisterna är vana vid lite av varje i form av kreativa påhitt och mer eller mindre märkliga hyllningar från alla begeistrade fans som på nära håll följer de stora cykelloppen runt om i världen.

Men under den sista etappen av Polen runt i juli gjorde Polens bästa freestyle-mountainbikecyklist, Szymon Godziek, definitivt något utöver det vanliga för att få sina landsvägskompisar att höja på ögonbrynen. När den samlade klungan i ett lagom högt tempo passerade genom det vackra Bukowina Tatrzańska-skogsområdet, utförde den polske våghalsen världens första backflip över en cykelklunga!

Som en extra krydda inför de förvånade proffs­cyklisterna hade Szymon dagen till ära bytt från sin gamla mountainbike till en racercykel – för att hans trick skulle få den rätta touchen av landsvägscykling.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig