Kalla vindar gör att det går åt mer energi

Kylan och vindarna påverkar klädvalet under löprundan.

2 januari 2019

När vinterkylan och nordvindarna sveper in över landet gäller det att vara rätt rustad. För vill man träna utomhus får man räkna med att går åt mer energi än normalt pga. kyla och blåst.

Vinden gör att det blir betydligt kallare än vad det brukar vara i samma temperaturförhållanden. Med en vindstyrka på 8 m/s motsvarar t.ex. 0 grader en temperatur på minus 13 grader! Begreppet kallas wind chill på engelska och det är förhållanden som man bör klä sig efter innan man t.ex. ger sig ut och löper eller åker längdskidor.

Om man inte skyddar sig mot de kalla vindarna så blåser det varma luftlagret närmast kroppen bokstavligt talat bort. Kroppen tvingas då använda mer energi till att värma upp den kalla luften närmast huden. Denna negativa spiral fortsätter så länge det blåser. Och ju kallare vinden är, desto större blir energiförlusten.

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig