Parduathlon

VadI parduathlon använder man en cykel som man turas om att trampa på. Det ger flera korta avbrott under löppasset medan den andre springer. VarEn trafikfri varvbana på ca 1 km utan stoppljus. Använder ni en mountainbike så är det både roligt och utmanande att köra detta träningspass på en varvbana i skogen. Hur

Vad I parduathlon använder man en cykel som man turas om att trampa på. Det ger flera korta avbrott under löppasset medan den andre springer.

Var En trafikfri varvbana på ca 1 km utan stoppljus. Använder ni en mountainbike så är det både roligt och utmanande att köra detta träningspass på en varvbana i skogen.

Hur Leta upp en varvbana på cirka 1 km. Den ena personen börjar att löpa, medan den andra tar cykeln och trampar iväg. När cyklisten varvar löparen fortsätter denne cirka 50 meter, ställer cykeln och fortsätter att springa. Löparen sätter sig på cykeln, kör ikapp och förbi träningskamraten och byter sedan från cykling till löpning igen. Kör 4–6 varv på samma sätt.

Varför Övningen är mycket bra om man vill utjämna skillnaden mellan olika individer. Den som är konditionsstarkast kommer att löpa betydligt längre både när det gäller distans och tid jämfört med den svagare individen. Belastningen kan också justeras genom att löp- och cykeltempot varieras. Bägge får därmed ett bra träningspass.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: