Jaktstart

Vad?Som namnet antyder jagar man varann. Principen känns igen från längdskidor och skidskytte. Var?Jaktstart kan utföras på många olika distanser och underlag. Roligast blir det dock om ni gör den i intervallform med pauser emellan. Håll gärna till på en friidrottsanläggning eller en gräsplan där ”jägaren” kan se ”bytet” hela tiden. Hur?

Vad? Som namnet antyder jagar man varann. Principen känns igen från längdskidor och skidskytte.

Var? Jaktstart kan utföras på många olika distanser och underlag. Roligast blir det dock om ni gör den i intervallform med pauser emellan. Håll gärna till på en friidrottsanläggning eller en gräsplan där ”jägaren” kan se ”bytet” hela tiden.

Hur? Efter en ordentlig uppvärmning börjar ni med att löpa ett varv så snabbt som möjligt utan att ni blir allt för trötta. Ta tid på varvet och låt tidsskillnaden bestämma hur stort försprång den långsammare av er ska ha. Målet för den långsammare löparen ska vara att hinna hela vägen runt utan att bli inhämtad. För den snabbare löparen gäller det att hämta in försprånget. Löper ni på en fotbollsplan eller friidrottsanläggning är det lagom med 4–6 varv. Vila 2 min. mellan varje varv.

Varför? Jaktmomentet ökar motivationen och tränar konditionen effektivt. Löppasset belastar också musklerna så att förmågan att springa med mjölksyra i benen förbättras.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: