Mand og kvinde løber på stranden sommer intervaller

Effektiv och rolig parlöpning

En löparkompis gör att träningen blir roligare och effektivare. Här är fem löparlekar som du kan göra med din partner – även om ni inte är på samma nivå.

Men ofta kan det vara svårt att hitta en träningskamrat som är ungefär lika bra och det kan gå ut över både nöjet och träningseffekten. Lösningen på problemet är att prova på de fem sociala löparlekar som vi tipsar om här. De är både roliga och supereffektiva, men framförallt ger de ett maximalt träningsutbyte – oavsett vilken nivå ni är på.

Först och främst är det den sociala biten som är viktig. Det innebär bl.a. att det inte blir lika enformigt att löpträna. Många som springer önskar nämligen inget hellre än att löprundan ska ta slut. En löparkompis gör att blir mycket roligare att träna.

Flera av löplekarna innehåller inslag av lite tuffare intervallträning då pulsen pressas upp rejält. Då är det guld värt med en träningskamrat eftersom det är lättare att pressa sig när man får lite sparring. Och så ger löplekarna ett tävlingselement som kan få den tröttaste löparen att höja tempot.

En löparkompis underlättar också för att ett träningspass verkligen ska bli av. Motivationsbrist är nämligen det som avhåller många från att träna. När vi kommer hem från jobbet och slår oss ner i soffan kan det ta emot att ge sig ut igen. En kompis som otåligt skickar dig sms medan han står och väntar gör att du tvingas ut och träna. En träningskamrat kan även bidra till att kvaliteten blir bättre på träningspassen. Känner du dig trött kan kompisen peppa dig.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: