Här är 10 bra träningsböcker

Skippa kioskdeckaren och tillbringa i stället semestern med en av alla de underhållande tränings­böcker som finns. Bli inspirerad av de bästa och häftigaste historierna om hårdföra ultralöpare, skoningslösa cykelrace och träningsfixerade triatleter.

21 maj 2013 av Peter Bollerup Andersen

Mandomsprovet Författare: Jonas Cramby En humoristisk, inspirerande berättelse om en försenad uppväxt av en man som vill förändra sitt liv. För att utforska uthållighet springer han ett maraton, för att undersöka våld och fysiskt mod börjar han med kampsport osv. Pris: 207 kr Förlag: ICA Bokförlag (svenska)

Born to run Författare: Christopher McDougall Följ författarens fascinerande resa till barfotalöparna i den mexikanska tarahumarastammen. Boken är redan en klassiker och har i hög grad bidragit till intresset för naturlig löpning. Pris: 49 kr Förlag: Månpocket (svenska)

The secret race Författare: Tyler Hamilton och Daniel Coyle En bok som inte utan anledning lett till många starka reaktioner. Det är en befriande öppen och fascinerande berättelse ur en cyklists liv i en smutsig, rå och dopningsfylld period av cykelsporten. Historien är fängslande och mycket välskriven. Pris: 191 kr Förlag: Bantam Press (engelska)

Logga in som prenumerant och ta del av de sju andra boktipsen som garanterat ger dig underhållning och ny träningsmotivation under semestern.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: