Praktiska tips Boka en squashtid varje vecka med en kompis. Det gör att träningspasset verkligen blir av. © Colourbox

Squash

Ett fysiskt krävande bollspel med hög intensitet och fokus på bland annat kondition och snabbhet. ErsätterEtt bra alternativ för både tennisspelare och fotbollsspelare. Squash innebär många explosiva riktningsförändringar, högt tempo och snabba rörelser. Kondition/uthållighetIntensiteten blir automatiskt hög pga. squashbanans sidoväggar. Det gör att duellerna blir långa och att pulsen stiger. Resultatet blir att konditionen och uthålligheten förbättras. 10 långa dueller motsvarar mer än väl en långsammare löprunda som tar lika lång tid.

14 oktober 2010

Ett fysiskt krävande bollspel med hög intensitet och fokus på bland annat kondition och snabbhet.

Ersätter

Ett bra alternativ för både tennisspelare och fotbollsspelare. Squash innebär många explosiva riktningsförändringar, högt tempo och snabba rörelser.

Kondition/uthållighet

Intensiteten blir automatiskt hög pga. squashbanans sidoväggar. Det gör att duellerna blir långa och att pulsen stiger. Resultatet blir att konditionen och uthålligheten förbättras. 10 långa dueller motsvarar mer än väl en långsammare löprunda som tar lika lång tid.

Styrka/smidighet

När man springer runt på banan så aktiveras kroppens stora muskelgrupper – och det är främst baklår och säte som tränas. Man blir också spänstigare och smidigare på grund av alla utfallssteg som man ständigt tvingas göra.

Mentalt

Tävlingsinslaget och variationen är det som motiverar många.

Tillgänglighet

Boka tid på närmaste squashbana. Det går även att spela squash i vanliga idrottshallar och motionscenter. Racket och boll brukar också finnas att hyra.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig