Rök på i gymmet ...

… och tre andra gymkoncept som är SJUKT UDDA.

31 maj 2016 av Jesper U. Larsen

Skulle det smaka med en hashkaka innan spinningpasset?

Enligt flera internationella medier planeras världens första cannabis-gym att öppna i San Francisco under hösten 2016.

Där kommer medlemmarna att få möjlighet att inta cannabis i olika former i samband med träningen. Tanken är att använda det som ett hjälpmedel till ”fokus och återhämtning”, och varje medlem kommer att få hjälp med att ta reda på hur de bäst kan använda cannabis för att boosta sina fysiska prestationer.

Det udda gymkonceptet är bara det senaste i raden av obskyra påhitt inom den stora gymvärlden. Här är tre andra koncept som också gör att man höjer på ögonbrynen:

1. Surfset Fitness

Om du kan tänka dig att surfa utan vare sig vatten eller vågor (!), så är den amerikanska trendsporten Surfset Fitness kanske något för dig. Den utförs på en surfbräda som rör sig i alla möjliga riktningar och simulerar att du är ute på böljan den blå. Det ska exempelvis ge mer trimmade muskler och en starkare bålmuskulatur. Samtidigt så låter det lite för bra för att vara sant...

2. Volleybody

Stäm träff på gymmet och spela volleyboll – utan boll. Det låter som ett skämt, men det erbjuds faktiskt i gruppform i bl.a. London. När man leker att man slår och blockerar bollen, så tränas både frånskjutet, ryggen och magen. Med andra ord: om du inte är riktigt haj på volleyboll, så kanske den här varianten av spelet kan vara något!

3. SomaMove

Och när du trodde att du hade hört allt, så kommer den märkligaste träningstrenden av alla: SomaMove. Här gäller det att likna ett lejon, röra sig som en elefant eller imitera ett av sina favoritdjur. Träningspasset består av serier med djurliknande rörelser som sägs kunna träna både styrka, kondition och smidighet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta äter du frukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: