Nummer 1
Nummer 1

Roddmaskinen ger utmärkt konditionsträning samtidigt som du stärker musklerna i hela kroppen. 

Roddmaskinen är effektivast på gymmet

Personliga tränare har utsett roddmaskinen till den bästa kardiomaskinen.

17 juli 2018 av Jesper U. Larsen

Roddmaskinen är den effektivaste kardiomaskinen på gymmet. Det är slutsatsen i en frågeenkät som den brittiska gymkedjan The Gym Group har gjort bland 1 400 personliga tränare.

Hela 47 procent av tränarna pekar på roddmaskinen som nummer ett, och den tar därmed en säker förstaplats före löpbandet (25 procent), crosstrainern (12 procent), stepmaskinen (8 procent) och motionscykeln (2 procent).

Därför är den så bra

Rossmaskinen ger utmärkt helkroppsträning i och med att nästan alla muskelgrupper i kroppen aktiveras när man använder maskinen. Ben, rumpa, bål, rygg och armar får jobba hårt samtidigt som din kondition förbättras markant. Det kan ingen av de andra kardiomaskinerna i gymmet skryta med.

Dessutom är rodd skonsamt för kroppen eftersom man inte utsätts för lika hårda stötar mot kroppen, som när man t.ex. löptränar. Det gör i sin tur att skaderisken är låg. För att undvika överbelastning och få ut optimalt av träningen är det dock viktigt att du börjar med att lära dig rätt roddteknik.

Få en perfekt start 

Har du blivit sugen på att pröva rodd, så läs vår guide till roddmaskinen, eller gå direkt till våra effektiva program till roddmaskinen.  

Aktiv Träning rekommenderar: t-shirt och shorts

Nu kan du få ett snyggt träningsset med shorts och t-shirt till superpris. Setet är av hög kvalitet och passar perfekt till en löprunda eller ett pass på gymmet. De smarta hybridshortsen har inbyggda tajts med en suverän passform, samtidigt som du kan njuta av den luftiga känslan från de vanliga splitshortsen. T-shirten är tillverkad av ett lätt och bekvämt material, och baksidan är perforerad med ett antal små, fina hål som ger en fantastisk ventilation när du tränar.

Just nu kan du få hela setet med shorts och t-shirt för BARA 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto och exp.avg. Totalt 149 kr). Du sparar 639 kr. Tillsammans med setet får du dessutom 3 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, som är fyllt med motiverande tips, goda råd till din träning samt kostråd från våra experter. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Får du i dig de 500 gram frukt och grönt som rekommenderas per dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: