Nummer 1
Nummer 1

Roddmaskinen ger utmärkt konditionsträning samtidigt som du stärker musklerna i hela kroppen. 

Roddmaskinen är effektivast på gymmet

Personliga tränare har utsett roddmaskinen till den bästa kardiomaskinen.

6 april 2019 av Jesper U. Larsen

Roddmaskinen är den effektivaste kardiomaskinen på gymmet. Det är slutsatsen i en frågeenkät som den brittiska gymkedjan The Gym Group har gjort bland 1 400 personliga tränare.

Hela 47 procent av tränarna pekar på roddmaskinen som nummer ett, och den tar därmed en säker förstaplats före löpbandet (25 procent), crosstrainern (12 procent), stepmaskinen (8 procent) och motionscykeln (2 procent).

Därför är den så bra

Rossmaskinen ger utmärkt helkroppsträning i och med att nästan alla muskelgrupper i kroppen aktiveras när man använder maskinen. Ben, rumpa, bål, rygg och armar får jobba hårt samtidigt som din kondition förbättras markant. Det kan ingen av de andra kardiomaskinerna i gymmet skryta med.

Dessutom är rodd skonsamt för kroppen eftersom man inte utsätts för lika hårda stötar mot kroppen, som när man t.ex. löptränar. Det gör i sin tur att skaderisken är låg. För att undvika överbelastning och få ut optimalt av träningen är det dock viktigt att du börjar med att lära dig rätt roddteknik.

Få en perfekt start 

Har du blivit sugen på att pröva rodd, så läs vår guide till roddmaskinen, eller gå direkt till våra effektiva program till roddmaskinen.  

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: