Missar du den effektivaste maskinen på gymmet?

Här är fyra starka skäl till att den här maskinen är bäst på gymmet!

8 mars 2020 av Inge Eriksen / I FORM

Ger du järnet på löpbandet och crosstrainern, men undviker roddmaskinen? Då bör du fundera på att ändra dina träningsrutiner. Roddmaskinen slår nämligen de andra träningsmaskinerna med flera hästlängder.

1. Du tränar hela kroppen

I roddmaskinen tränar du nästan samtliga kroppens muskelgrupper – hela 86 procent av dina muskler får jobba, och det kan ingen annan träningsmaskin leva upp till.

2. Du förbränner mer kalorier

Roddmaskinen är supereffektiv eftersom den kombinerar styrketräning och konditionsträning. Om du vill förbränna flest kalorier på kortast tid ska du pressa dig med intervallträning i roddmaskinen.

3. Färre skador

Det är svårt att skada sig i roddmaskinen. Rodd är skonsamt för kroppens ben och leder, då den inte ger lika hårda stötar som vid löpning. Därför är roddmaskinen också ett superbra val om du t.ex. haft skador i dina knän, fotleder eller höfter.

4. Perfekt för uppvärmning

Tränar du normalt bara med vikter på gymmet är det en bra idé att börja i roddmaskinen. Den är perfekt uppvärmning för din styrketräning. I roddmaskinen värmer du nämligen upp hela kroppen, i motsats till många andra konditionsmaskiner.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: