© Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Hur låg ska fettprocenten vara för att magrutorna ska synas?

De flesta har säkert märkt att det krävs mer än bara situps för att få snygga magrutor. Men vet du hur låg din fettprocent ska vara för att magmusklerna ska synas?

10 juni 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Om man vill ha synliga magrutor, så räcker det inte med att bara göra massor av situps. Det krävs även att fettprocenten är låg om man vill att magmusklerna ska framträda. Men vet du HUR låg din fettprocent ska vara?

Fettprocent och magrutor

Om man har mycket fett på magen så blir det svårare att få synliga magrutor. Därför krävs det också att man har en låg fettprocent – eller att man har turen att inte ha så mycket fett på magen.

Det är viktigt att vara uppmärksam på att den specifika fettprocenten kan variera en hel del från person till person, beroende på var fettet sitter. Det innebär att en man med en fettprocent på 13% mycket väl kan ha synliga magrutor, medan andra kan få titta långt efter sina magmuskler även om de har en lägre fettprocent.

Generellt anses det dock att män bör ha en fettprocent på omkring 10–11%, för att magrutorna ska synas.

Vill du maxa din fettförbränning? Se här hur du gör.

Magmusklernas form

Därutöver är det stor skillnad på huruvida man får fram ett s.k. four-pack, six-pack eller ett eight-pack. Det beror helt enkelt på hur ens muskler är skapade av naturen. Det ska dessutom nämnas att det inte finns några hälsovinster att hämta om man som man ligger under en fettprocent på 8%, eller som kvinna ligger under 14%.

Hur musklerna är formade kan inte ändras med hjälp av träning, men man kan göra magmusklerna större eller mindre – men formen på dem är som formen alltid varit.

Lycka till!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: