Man och kvinna på gymmet som gör high-five
© iStock

Fem tips för att hålla träningslusten vid liv

Det kan vara svårt att hålla träningen vid liv om den upplevs som ett tvång. Här är fem bra tips för hur du enklast upprätthåller träningslusten.

22 mars 2019 av Jesper U. Larsen

Fem gyllene regler för att upprätthålla träningslusten 

1. Prioritera din träning  

Om du vill se resultat av din träning är du tvungen att vara uthållig. Planera in dina träningspass i kalendern varje vecka, och prioritera träningen även om du har det hektiskt till vardags.

2. Ha roligt 

Den bästa garantin för att hålla liv i sina träningsvanor är att välja en träningsform som man faktiskt har lust att lägga ned sin tid på – istället för att det bara känns bra när träningen är över.

3. Följ en plan 

Ha alltid en plan för vad du ska göra på gymmet. Be eventuellt en personlig tränare att skapa ett bra program åt dig som är skräddarsytt för just det du vill uppnå med din träning.

4. Lär dig rätt teknik 

Det är mycket viktigt att du lär dig att lyfta vikter med rätt teknik – både för att undvika skador och för att maxa träningsutbytet. Ta hjälp av en träningskunnig person om du är tveksam.

5. Utmana din kropp 

Kroppen vänjer sig snabbt vid det den gör. Det är därför viktigt att du ser till att det finns progression i din träning – t.ex. genom att du ökar belastningen gradvis när du gör dina övningar

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: