© Jakob Helbig

Den bästa vägen genom gymmet

Forskare slår fast: så tränar du i rätt ordningsföljd.

7 december 2018

I den bästa av världar finns det gott om tid för att hinna med såväl konditions-, styrke- som smidighetsträning och motorisk träning till vardags. Men för många handlar det om att hitta ett sätt att slå två flugor i en smäll när vi t.ex. besöker gymmet. Vilken ordningsföljd är då bäst?

För att ta reda på det lät forskare vid Western State Colorado University i USA testa 24 fysiskt aktiva personer mellan 18 och 39 år. De fick genomföra 24 träningspass där ordningsföljden mellan de fyra träningsformerna växlade. Mot bakgrund av resultatet kunde forskarna peka ut den turordning som fysiologiskt gav bäst resultat – men de betonade att individuella mål och behov påverkar.

Slutsats Forskarna anser att man bör börja med konditionsträning och sedan styrketräna för att få ut max. Smidighetsträning och motorisk träning, t.ex. balans, bör utföras sist, men turordningen dem emellan saknar betydelse.

Source #ACE.

Få ett par suveräna vintertajts

Nu behöver du inte frysa mer när du löptränar. För bara 99:50 kr kan du just nu få ett par snygga löpartajts som är designade för att följa kroppen och utestänga kylan. På så sätt kan du njuta mer av löprundan och lägga din energi på att löpa i stället för att hålla dig varm. De svarta tajtsen är elastiska, har blixtlås vid fotlederna och sitter åt lagom hårt. Det finns reflexer ned längs sidorna på benen som gör att du syns bra i mörkret, och på ländryggen finns det en ficka med blixtlås för nycklar, kreditkort, energiprodukter eller liknande. Just nu kan du få dessa snygga tajts tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för bara 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Sedan är det bara att njuta av träningen och få en kanonstart på 2019. Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Kommer du att göra något speciellt för att trimma din kropp till sommaren?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig