Fem OS-grenar med rekordmöjligheter

Få ut maximalt av sommarens OS i Rio. Vi har granskat de nuvarande världsrekorden och guidar dig till de grenar där möjligheterna är störst att vi får se nya världsrekord.

25 juli 2016 av Thomas Reckmann

Tresteg Utvecklingen i denna gren fortsätter och Christian Taylor från USA och Pedro Pichardo från Kuba har bägge visat att de har kapacitet att sätta nytt rekord.

Tiokamp Om allt stämmer för Ashton Eaton så kan han förbättra sitt rekord med 100 poäng. Flera av grenarna fungerade nämligen inte optimalt för honom då han satte världsrekord i VM i fjol.

400 meter En hel hop unga löpare pressar just nu varandra till att prestera bättre tider, och kanske kan någon av dem slå Michael Johnsons världsrekord från 1999.

Stavhopp Här handlar allt om den franske världsrekordhållaren Renaud Lavillenie. Om han hittar formen så kan det mycket väl bli ett nytt världsrekord i OS.

4x100 meter Om Yohan Blake (jamaicansk sprinter, red.anm.) kan hitta sin gamla form, och med Usain Bolt på sista sträckan, så kan Jamaica slå sitt eget världsrekord.

Däremot kan du glömma allt om nya rekord i längdhopp, spjut, 400 meter häck, 10 000 meter och slägga.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: