Fem bra övningar med skumrulle

En skumrulle kan öka din rörlighet, lindra träningsvärk och förbättra din återhämtning. Här har vi valt ut fem bra övningar med skumrulle.

26 juli 2020 av Dina Christiansen

1. Rumpa 

Placera rumpan ovanpå skumrullen och ta stöd med händerna mot golvet. Lägg det ena benet över det andra och lägg kroppsvikten på motsatt del av rumpan. Rör dig fram och tillbaka på skumrullen och vrid lite på dig från sida till sida så att du även kommer åt utsidan av rumpan. Efter två minuter (kan delas upp med pauser emellan om det behövs) lägger du över det andra benet och lägger kroppsvikten på motsatt del av rumpan. 

2. Baklår

Ta stöd med händerna mot golvet och placera det ena benet rakt ovanpå skumrullen. Ta stöd med motsatt ben på golvet eller korsa benet över det andra om du vill lägga på ännu mer vikt. Rör dig fram och tillbaka på skumrullen i två minuter (kan delas upp med pauser emellan om det behövs) och byt därefter ben. 

3. Framlår 

Ligg på mage med det ena framlåret över skumrullen och det andra benet ut till sidan och ta stöd mot golvet. Ligg på armbågarna, rulla fram och tillbaka på skumrullen och vrid lite på dig från sida till sida så att du också kommer åt ytter- och insidan av låret. Efter två minuter (kan delas upp med pauser emellan om det behövs) byter du ben.

4. Rygg

Ligg på rygg med bröstryggen ovanpå skumrullen. Ha antingen armarna ovanför huvudet eller krama dig själv så att ryggmusklerna sträcks ut. Ligg med böjda ben och fötterna i golvet. Använd benen för att rulla sakta fram och tillbaka samtidigt som du vrider på dig en aning från sida till sida. Du kan också vända dig om på sidan och rulla fram och tillbaka på den delen av  ryggmuskulaturen. Massera området i två minuter. 

5. Ländrygg

Ligg på rygg med nedre delen av ryggen placerat på skumrullen och ta stöd med armarna mot golvet. Ha antingen ett ben eller bägge benen i golvet och rulla fram och tillbaka. Precis som för bröstryggen använder du benen för att rulla sakta fram och tillbaka samtidigt som du roterar lite från sida till sida. Massera området i två minuter. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: