Därför har hemmagym blivit allt mer populära

Det allmänna intresset för träning har ökat och i takt med att de flesta av oss jobbar oregelbundna och obekväma arbetstider har också betydelsen av hemmagym fått ett uppsving.

26 maj 2021

Det finns egentligen inga begränsningar för hur stort eller litet ett hemmagym kan vara utan det har du fria händer att bestämma själv. Utbudet av träningsprylar för hemmet har också ökat enormt de senaste åren och det innebär att oavsett vad du är ute efter kan du få tag på i stort sett vad som helst till ditt hemmagym.

Fördelar med att jämföra lån

Det behöver inte alls vara särskilt svårt eller dyrt att skapa sig ett eget hemmagym och för att inte belasta ekonomin alldeles för mycket finns alltid möjligheten att låna till de träningsredskap du behöver. Med ett lån minskar du risken att hemmagymmet bara blir ett i raden av alla påbörjade projekt du inte lyckas färdigställa. När du dessutom jämför lån kan du få det billigaste och bästa låneerbjudandet.

Tänk så här när du väljer träningsredskap

När du köper träningsredskap och skapar ditt eget hemmagym bör du fundera på användningsområde. Vilka redskap behöver du? Hur stor yta har du att röra dig på? Är ytan begränsad är det klokt att investera i träningsredskap som inte tar så stor plats och som kan användas till de allra flesta träningsövningar. Tänk lösa vikter så som pumpstång och hantelstänger med viktskivor som kan användas till båda. Det är också smart att investera i en tjockare matta som skyddar golvet mot repor, slitage och som dessutom dämpar ljudet.

Den här träningsutrustningen är populär för hemmagym

Kan du anlägga hemmagymmet på en större yta har du också fler valmöjligheter. Idag finns ett stort utbud av 50 millimetersstänger i olika prisklasser med tillhörande vikter. Beroende på hur stor yta du har kanske du också har plats för en träningsmaskin. Det finns exempelvis populära superkomprimerade hemmagymsmaskiner som hjälper dig att träna exempelvis ben och lats.

Har du en större yta kan du med fördel kolla på en cable cross, ett allsidigt redskap som tränar i stort sett varenda kroppsdel. Du kan med fördel söka tips och inspiration hos andra när du skapar ditt hemmagym. Du rekommenderas också att läsa olika produktrecensioner innan du köper det du vill ha. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: