© YouTube.com

Se världsrekordet i box jump bli krossat

Det gamla rekordet på 152 cm är bara att glömma. Det här är MYCKET häftigare.

27 juli 2016 av Christian Thestrup

Vem kan hoppa jämfota högst upp på en låda – utan att ta sats? Det låter som något som några kompisar hittar på efter lite för många öl, men box jump är faktiskt en seriös crossfit-gren, som kräver massor av styrka och precision för att bli bra på.

Och det är kanadensaren Evan Unger. Ja, han kan t.o.m kalla sig för värdens bäste, efter att han i maj slog det gamla rekordet från 2012, som amerikanen Justin Bephel hade efter att ha hoppat upp på en 152 centimeter hög plattform. Faktiskt är ”slog” nästan en underdrift. 24-årige Evan Unger, som till vardags är fitness-instruktör, krossade nämligen rekordet genom att hoppa hela 161 centimeter upp på en plattform, på vilken man hade staplat åtskilliga viktskivor.

Allt började för ett och ett halvt år sedan då en av Evan Ungers vänner, en volleybollspelare utmanade honom i en box jump-tävling. Den vann Evan och resten är – som man säger – historia.

Evan Unger är för övrigt 178 centimeter lång, så det återstår fortfarande en bit innan han kan hoppa upp på sitt eget huvud, men vem vet – kanske lyckas han med det också en dag.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: