Atomic sit-up til den intensive crossfit skole
Intensiv crossfit-skola Hård och intensiv crossfit-skola i 5 delar.© Valling.com

Intensiv crossfit-skola – del 4

Månadens träningspass går under namnet ”Death by”. Det är dock inte (riktigt) så läskigt som det låter. Det handlar om att gradvis ta i mer och fortsätta så länge man orkar.

19 februari 2015 av Frederik Ægidius & Jesper U. Larsen.

I den här månadens träningspass får du tävla mot dig själv – och se hur mycket du kan utvecklas.

Workout of the month: Passet kallas ”Death by squats, atomic sit-ups & push-ups”. ”Death by” är ett vanligt begrepp inom crossfit och kan användas till många olika övningar. Deltagare på alla nivåer kan delta – det är din kondition och styrka som avgör hur länge du orkar. Antalet repetitioner ökar för varje minut och det gäller att fortsätta så länge du kan. Därmed kan du lätt se hur du utvecklas.

Han har gjort hemträningsprogrammet:

Frederik Ægidius

Frederik Aegidius är tränare för laget New York Rhinos i den nya amerikanska crossfit-ligan, National Pro Grid League. Han är själv en av världens bästa crossfit-utövare och har tävlat i sporten sedan 2010. År 2012 blev han bland annat Europamästare i crossfit, och vid världsmästerskapen året efter slutade han på femtonde plats. Han har undervisat i crossfit under många år.

Effektiv träning

Varje månad får du en helt ny övningsserie som är mer krävande än den förra. Varje träningspass går snabbt att genomföra, men ska i gengäld utföras i högt tempo. Alla övningar är lätta att göra och du kan träna när och var du vill – ute eller inne.

Här hittar du övriga delar i serien:

Intensiv crossfit-skola – del 1

Intensiv crossfit-skola – del 2

Intensiv crossfit-skola – del 3

Intensiv crossfit-skola – del 5

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: