Hand release push-ups til crossfit
Intensiv crossfit-skola Hård och intensiv crossfit-skola i 5 delar.© Valling.com

Intensiv crossfit-skola – del 2

I den andra delen av den intensiva crossfit-skolan går träningspasset ut på att du med hjälp av rätt teknik får upp pulsen maximalt.

8 december 2014 av Frederik Ægidius & Jesper U. Larsen.

Crossfit är en hård och tuff träningsform där du tvingas ta ut dig till 100 procent – utan att ge avkall på tekniken.

Workout of the month: Det är viktigt att ha balans mellan intensitet och teknik när man tränar crossfit. Därför har vi delat in denna månads WOM i två delar. I den första delen får du lära dig att utföra övningarna rätt och du har möjlighet att vila och andas ut lite mellan rundorna. I den andra delen får du möjlighet att pressa dig hårdare så att pulsen stiger rejält.

Programmakaren:

Frederik Ægidius

Frederik Aegidius är tränare för laget New York Rhinos i den nya amerikanska crossfit-ligan, National Pro Grid League. Han är själv en av världens bästa crossfit-utövare och har tävlat i sporten sedan 2010. År 2012 blev han europamästare i crossfit, och vid världsmästerskapen året efter slutade han på femtonde plats. Han har även undervisat i crossfit under många år.

Effektiv träning

Varje månad får du en helt ny övningsserie som är mer krävande än den förra. Varje träningspass går snabbt att genomföra, men ska i gengäld utföras i högt tempo. Alla övningar är lätta att göra och du kan träna när och var du vill – ute eller inne.

Här hittar du övriga delar i serien:

Intensiv crossfit-skola – del 1

Intensiv crossfit-skola – del 3

Intensiv crossfit-skola – del 4

Intensiv crossfit-skola – del 5

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: