Läs också

Del 2: Utfall

Crossfit är inne

Crossfit började i ett garage i Kalifornien och har utvecklats till en världsomspännande fitnesstrend på några få år. Här är en rad intressanta fakta som du kanske inte visste om crossfit.

13 maj 2014

Antal utövare?

Mer än 10 miljoner människor över hela världen tränar crossfit, och den siffran ökar i raketfart. Träningsformen har på bara några få år tagit världen med storm.

När började det?

1995 var året då crossfit dök upp som en självständig träningsform för första gången. Den tidigare gymnasten Greg Glassman öppnade då ett gym i ett garage i Santa Cruz, Kalifornien. Där tränade Glassman bl.a. stadens poliser.

Hur stort är det?

2005 fanns det 13 crossfitgym i världen och sedan dess har utvecklingen gått mycket snabbt: i dag finns det mer än 7 000 crossfitgym över hela världen. 99 av de officiella crossfitgymmen ligger i Sverige, 40 i Danmark och 38 i Norge. Anläggningarna är självständiga, men betalar för utbildning och för att få använda Cross Fit-märket.

Kopior?

Förutom de officiella anläggningarna erbjuder många svenska gymkedjor sina egna versioner av crossfit. Då kallas det bara något annat.

Mer fascinerande crossfit-fakta

Logga in och ta del av en rad andra, spännande fakta om crossfit:

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: