Rafael Ortiz
© Aaron Rogosin/Red Bull Content Pool och producenter

Rafael Ortiz firade Internationella Hummerdagen på sitt eget sätt

Den mexikanska våghalsen Rafael Ortiz har bevisat att en badmadrass kan användas till mer än att bara flyta runt i en pool.

9 januari 2018 av Hans W. Gottlieb

På madrass utför ett vattenfall

Med anledning av International Lobster Day hade den mexikanske kajakpaddlaren Rafael Ortiz iscensatt ett helt eget firande med ett dyrt skaldjur. På en uppblåsbar badmadrass, i form av en hummer, kastade han sig utför vattenfallet Washington States Outlet. Även om han använde skyddsutrustning och hade ett helt säkerhetsteam med sig, så var allt tänkt som ett skämt.

– Som människa får man sällan en sån här möjlighet. Jag har alltid velat sätta världsrekord i något och det här lockade mig verkligen, sa Rafael Ortiz med viss ironi efteråt. Han är inte heller den som låter sig skrämmas av ett 70 fot (21 meter) högt vattenfall. Ortiz brukar nämligen kasta sig utför vattenfall som är högre än 30 meter i sin kajak. 2012 padd­lade han t.ex. utför det högsta vattenfall som någon klarat av i en kajak: det 57,6 meter höga Palouse Falls.

Rafael Ortiz

Enligt Rafael Ortiz var luftmadrassen förvånans­värt stabil på vattnet. Däremot var det svårt att hålla uppe farten. Därför stötte han ofta i kanterna där vattnet forsade fram snabbast.

© Aaron Rogosin/Red Bull Content Pool och producenter

Se video med stunttricket här: 

Ge din träning en boost!

Just nu kan du få de suveräna bluetooth-hörlurarna Sudio TRE Sport för ett lika suveränt pris tillsammans med Aktiv Träning. Sudio TRE Sport är tillverkade i en exklusiv skandinavisk design. Förutom att ljudet är utmärkt och passformen är perfekt, så är batteritiden hela 9 timmar vid användning, 10 dygn i standby-läge och räckvidden är hela 15 meter. Hörlurarna är dessutom svett- och vattenavvisande, de har röststyrning och musiken kan styras och mobilsamtal kan besvaras utan att du behöver ta upp mobilen ur fickan.

Få Sudio TRE Sport tillsammans med 4 nummer av Aktiv Träning för BARA 179:50 kr (+ 39:50 kr i porto). Du sparar hela 887 kr. Men vänta inte för länge – vi har bara ett begränsat antal. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Påverkar sommarträningen din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: