Sov dig i form med en skön och lyxig kontinentalsäng. På bilden: Model No.4 från InBed Sweden, wegot.se

Kontinentalsängen - sängen för dig som tränar

För att maxa chansen till en god natts sömn kan det vara värt att satsa på en kontinentalsäng. De väldämpade sängarna sprider ut kroppens vikt på ett optimalt sätt så att både du och din kropp får bästa återhämtning.

27 november 2019

Kontinentalsäng är ett sådant där begrepp som många slänger sig med utan att egentligen kanske veta vad det betyder.

Förr var kontinentalsäng liktydigt med hotellsäng. Det första vi gjorde på hotellrummet var att testa den höga och sköna sängen. Finsängen var minst halva hotellupplevelsen. Äntligen fick vi chansen att sova ut i det bästa som finns i sängväg – långt från hemmets enkla och knakiga sängar.

Idag har kontinentalsängen flyttat in i våra hem. Lyx har blivit standard och de flesta som funderar på att köpa en ny säng tar en extra koll på utbudet av kontinentalsängar innan beslut. Idag går det lättare än någonsin genom Wegot:s stora sortiment av kontinentalsängar, där man snabbt kan jämföra olika sängar och madrasser.

Gemensamt för kontinentalsängarna är att de består av tre olika lager. På bilden Charleston Kontinentalsäng från wegot.se med resårbotten av bonellfjädrar, resårmadrass av pocketfjädrar och bäddmadrass av polyeterskum.

Sängar med extra allt

Så vad är egentligen en kontinentalsäng? Det enkla svaret är att det är en lyxig säng med extra allt. En säng med flera madrasser staplade på varandra för maximal komfort natten igenom.

Först en underdel, en sängbotten, med eller utan fjädrar, sedan en resårmadrass med pocket- eller bonellfjädring och slutligen närmast kroppen en bäddmadrass. Allt för att ge din kropp bästa möjliga avlastning.

Med en kontinentalsäng slipper ni, eller barnen, halka ner i sängskarven under natten. Här sträcker sig madrassen över hela sängen. På bilden: kontinentalsängen Tureholm, från wegot.se

Höga och bekväma

En stor vinst med kontinentalsängarna är att du slipper skarven i mitten om du delar säng. Mittenmadrassen och bäddmadrassen sträcker sig över hela sängen.

Dessutom är många mellanmadrasser vändbara med två olika mjukhetsgrader, något som kan vara bra om du exempelvis går upp i vikt, blir gravid eller behöver en annan form av stöd för kroppen under en tid. Som bonus ger det också sängen längre livslängd.

En annan fördel är att de genom sin höjd är bekvämare att stiga upp ur än vanliga sängar. Med en kontinentalsäng är det bara att svänga ner benen och börja gå. Något som är extra skönt om ryggen och knäna värker efter jobbet – eller om man har tur: efter en dags tuff skidåkning eller annan träningsaktivitet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: