Är boxningsträning effektivt?

En av mina kompisar har kommit i toppform med hjälp av boxningsträning. Men vad är det som gör denna träningsform så effektiv, och kan jag kopiera den träningen?

Boxningsträning är mycket effektivt eftersom du måste röra på dig hela tiden och jobba med armarna för att undvika att bli nedslagen. Tänk på hur många gånger en boxare exploderar i slagserier under en match och hur många gånger hen måste skydda sig när motståndaren gör detsamma.

En boxare exploderar i tre minuter åt gången följt av en kort paus. Därför måste en boxare vara i toppform och träna varierat så att hela kroppen får jobba. Det innebär i sin tur att uthållighet, styrka, smidighet, balans, teknik och kondition tränas.

Boxningsträning är allsidigt och innehåller mycket intervaller och slagexplosioner. Träningsformen är perfekt att kopiera för alla som vill komma i toppform utan att de behöver gå en boxningsmatch för det. Du kan mycket väl kopiera delar av boxningsträningen, till exempel övningar liknande de som ingår i crossfit.

Dessa 8 övningar gör att du kommer i toppform!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: