6 galnaste världsrekord

Fjolåret bjöd på flera världsrekord i idrottsvärlden, och bland alla världsrekorden finns det några som sticker ut. Här är de mest udda av dem.

12 januari 2022 av Redaktionen

Du kommer säkert ihåg att norrmannen Karsten Warholm satte världsrekord på 400 meter häck vid OS i somras. Men visste du att 2021 också bjöd på nytt världsrekord i maraton med gummistövlar? Här har vi valt ut några lite mer kuriösa rekord från året som gick.

9 tim 30 min

låg australiensaren Daniel Scali i plankan. Det var en förbättring på mer än en timme jämfört med tidigare gällande världsrekord.

30 km

Så långt simmade estniskan Merle Liivand utanför Miami Beach med en monofena – också känd som en sjöjungfrufena. Det är den längsta sträcka som simmats i sjöjungfrustil. Tid: 9 timmar och 19 minuter.


879

burpees på 1 timme! Det gjorde crossfitutövaren Nick Anapolsky som därmed satte nytt världsrekord i den stenhårda kroppsviktsövningen, som många motionärer både älskar och hatar.


2 tim 56 min

genomförde Peter Butler-Jones London Marathon på – i gummistövlar. London Marathon lockar varje år massor av rekordjägare, och i 2021 års upplaga fick vi bl.a. också se ett nytt rekord i snabbaste maraton i handklovar för kvinnor, samt snabbaste maraton iklädd sexmannakostym. Peter Butler-Jones tränade inför London Marathon i vanliga löpskor. Gummistövlarna provade han bara en gång inför loppet.

24 min och 37 sekunder

Så lång tid höll den kroatiske fridykaren Budimir Šobat andan under vatten när han i mars satte nytt rekord.

42 sek.

på 100 meter låter inte särskilt snabbt. Men Bethany Lodge från Storbritannien tog sig framåt genom att slå kullerbyttor, och det räckte för att sätta nytt rekord i denna yrselframkallande gren.

Källa: Guinness World Records

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: