10 träningsböcker du måste läsa

Vi har valt ut 10 träningsböcker som innehåller massor av tips, fascinerande historier och inspiration som du har nytta av när du tränar.

5 juli 2010

Ultramarathon Man 

Författare: Dean Karnazes 

Vilken pizzabutik är villig att ställa sig ute på gatan mitt i natten och överräcka en rykande varm pizza vid en exakt avtalad tidpunkt till en man som är ute och springer? Det får man svaret på i Dean Karnazes bok som inte utan anledning har undertiteln ”en nattlöpares bekännelser”. I boken får man följa hela Deans förvandling från en bekväm livsnjutare till en av världens mest profilerade ultralöpare. I slutet av boken finns det en rad kostråd som man kan ha mycket nytta av.

Pris: 122 kr 

Språk: Engelska


   Stora Löparboken 

   Författare: Hans Wiktorsson 

   En klassiker i löpar-Sverige. Innehåller allt man behöver veta om löpträningens hemligheter. Dessutom avslöjar levande löparlegender som Anders Gärderud och Kjell-Erik Ståhl vad som krävs för att bli bäst. Författaren och löpargurun Hans Wiktorssons gedigna kunnande och mångåriga erfarenhet inom svensk långdistanslöpning ligger bakom boken. Lika användbar för nybörjare som för elitlöpare. Boken är lättläst och har många konkreta och inspirerande träningsupplägg som kan följas in i minsta detalj. 

   Pris: 249 kr 

   Språk: Svenska


     Daniels’ Running Formula 

     Författare: Jack Daniels Jack Daniels har blivit utsedd till världens bäste löptränare och har en magisterexamen i idrottsfysiologi. Han har skrivit ned sina tankar om löpträning i boken ”Running Formula”. Här kan man läsa om hur man ska lägga upp sin träning för att undvika överträning om man har ett bestämt mål i sikte. Jack Daniels går vetenskapligt till väga och därför är det bra om man är insatt i träningsbegrepp som syreupptagningsförmåga, pulsreserv och andra löpfysiologiska termer. 

     Pris: 180 kr 

     Språk: Engelska


       Run with the Champions 

       Författare: Marc Bloom Sportjournalisten Marc Bloom porträtterar USA:s 50 bästa långdistanslöpare genom tiderna. Vi möter ikoner som Frank Shorter och Steve Prefontaine. Boken är en studie i beslutsamhet och imponerande viljestyrka men den stora behållningen är de träningstips som finns till varje porträtt. De gamla mästarna delar med sig av sina erfarenheter och tipsar om sina egna favoritträningspass. OS-guldmedaljören Billy Mills föreslår t.ex. att man ska köra intervallträning mellan hålen på golfbanan när ingen spelar... 

       Pris: Ca 120 kr 

       Språk: Engelska


         Vad jag pratar om när jag pratar om löpning 

         Författare: Haruki Murakami Den japanske kultförfattaren Haruki Murakami är en seriös löpare och löpning är också temat i den här boken. Eller rättare sagt ett av flera teman. För mellan Murakamis beskrivning av glädjen och mödan i samband med träning så poppar det upp en rad olika betraktelser om litteratur och löpning – och förhållandet mellan de två. 

         Pris: 174 kr 

         Språk: Svenska


         The Triathlete’s Training Bible 

         Författare: Joe Friel 

         Triatleternas egen bibel! Egentligen är nog triathlon den optimala idrottsgrenen. Att kombinera simning, cykling och löpning är inte bara omväxlande; det ger också en skonsam och effektiv träning för hela kroppen. I den här boken bjuds det på tips, inspiration och anvisningar som kan vara precis den spark du behöver för att komma igång. 

         Pris: 201 kr 

         Språk: Engelska


         Pulsträna 

         Författare: Jonas Gustrin 

         Naprapaten och idrottsläraren Jonas Gustrin har skrivit en praktisk träningshandbok för alla som vill komma igång och träna. Förutom ett antal handfasta träningsprogram får man lära sig de grundläggande pulsträningsprinciperna och hur man bäst förbereder sig inför en träningsperiod, till exempel hur man räknar ut maxpuls, vilopuls och arbetspuls. Utmärkt inspirationskälla! 

         Pris: 141 kr 

         Språk: Svenska


         Every second counts 

         Författare: Lance Armstrong 

         Det är en sak att vinna Tour de France. En helt annan är att göra det om och om igen. I boken berättar Lance Armstrong om vad som krävs både mentalt, fysiskt och träningsmässigt för att nå toppen. Här finns massor av råd och tips om man själv har svårt att få tid till att träna. I boken kommenteras också de upprepade dopningsanklagelserna mot Armstrong. 

         Pris: 91 kr 

         Språk: Engelska


         Lore of Running 

         Författare: Tim Noakes 

         Både professionella löpare, motionärer och löptränare kan lära sig något nytt av den här bokens breda innehåll. Den meriterade författaren är professor i tränings- och idrottsvetenskap på universitetet i Kapstaden i Sydafrika. En stor del av boken handlar om hur man ska få ut så mycket av sin träning som möjligt. 

         Pris: ca 240 kr 

         Språk: Engelska


         Sly moves 

         Författare: Sylvester Stallone Vill man ha överarmar som Stallone kan man inte ligga på latsidan. Det får man tydliga bevis på i den här boken där Stallone bjuder på sina bästa träningstips. Med en stor portion humor och ett ledigt språk beskriver han mycket ingående hur man ska träna och äta för att få en kropp som Rambo. 

         Pris: 207 kr 

         Språk: Engelska

         Läs också

         Kanske är du nyfiken på ...

         Använder du någon teknikpryl för att registrera din träning?

         Vi rekommenderar

         Hittade du inte det du söker? Sök här:

         Rekommenderas till dig