Topp 3: Ehh, det var så att...

Hunden har tuggat sönder mina läxböcker. Bilen ville inte starta. Det finns ett otal dåliga ursäkter, och de sämsta kommer från sportens dopningssyndare. Vi har valt ut tre av de sämsta.

5 december 2012

1. Fatima Yvelain

Den franska löparen testades positivt för EPO efter ett halvmaraton tidigare i år. Fatimas ursäkt var lika lång som långsökt: det hade regnat under loppet, regnet hade fört med sig kemiskt avfall från en plats i närheten av löpsträckan. Regnvattnet hade därmed förorenats med EPO, vilket stänkte upp på Fatimas shorts och trosor. Vid urinprovstillfället hade urin blandats med EPOresterna i kläderna. Och EPOtestet blev positivt!

2. Tyler Hamilton

Den amerikanske cyklisten har sent omsider krupit till korset. Men då han år 2004 testades positivt för dopning med främmande blod, ursäktade han sig med att blodet kom från hans ofödde, döde tvilling, som fortfarande befann sig i hans kropp.

3. Dennis Mitchell

Den amerikanske sprintern förklarade år 1998 att hans allt för höga testosteronvärden berodde på att han druckit fem öl och haft sex med sin fru natten före testet. Det värsta var att den amerikanska dopningsmyndigheten köpte förklaringen och frikände honom.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dygnet föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: