Topp 3: De bästa fotbollsspelarna

VM i fotboll närmar sig och snart kommer vi att få se några av världens bästa fotbollsspelare i teverutan. Vi har valt ut tre spelare, varav en VM-spelare, som utmärkt sig genom att ha gjort några fenomenala idrottsprestationer.

Topp 3

1. Christiano Ronaldo

Han är inte världens bästa fotbollsspelare för ingenting. I en ligamatch mot Osasuna lyfte han från marken i ett näst intill omänskligt hopp och nickade bollen. Den gången gjorde han inget mål – däremot uppmättes hans hopp till att vara mer än 1,2 meter högt.

Se upphoppet här:

2. Zlatan Ibrahimovic

Även om vi inte får se Zlatan i VM den här gången så är han svår att förbise när vi snackar om fysiska praktexemplar. Förutom att han är stark som en oxe sparkar han också till bollen omänskligt hårt. I en match mot Anderlecht uppmättes en projektil till långskott från hans fot till den imponerande hastigheten 150 km/h!

Se målet här (1,05 minuter in i videon):

3. Aubameyang

I tyska Dortmund spelar sprintersnabbe Aubameyang från Gabon. Han har genomfört ett löptest över 30 meter på 3,7 sekunder, vilket är en hundradel snabbare än Usain Bolts första 30 meter då han satte världsrekord på 100 meter 2009.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: