Topp 10: Drulleskador

Idrottsstjärnor brukar bara lämna återbud om läkarna tvingats gipsa en kroppsdel – eller om idrottaren varit extremt klantig.

18 november 2013

Här är några exempel på

drulleskador

som idrottare ådragit sig.

1. Boardingkort-episoden Fotboll är som bekant en kontaktsport med hårda tacklingar, men en del spelare råkar ut för skador innan de ens hinner beträda gräsmattan. Kroaten Milan Rapaic lyckades sticka sig i ögat med boardingkortet på väg till en match. En rispa på hornhinnan skadade hans syn och orsakade därmed ett av de mer bisarra återbuden.

2. Solariebrännan Det är nog inte så många skandinaver som har hört talas om Marty Cordova, men från och med nu glömmer du honom aldrig: Cordova hade från 1995 till 2003 en skadefylld karriär som professionell basebollspelare i USA. 2002 tvingades han lämna återbud till flera matcher eftersom han hade somnat i ett solarium och blivit svårt solbränd.

3. Sömngångar-affären Att både vara en känd idrottare och en flitig sömngångare kan vara en dålig kombination. Det fick golfspelaren Sam Torrance erfara då den åttafaldige deltagaren i Europas Ryder Cup-lag knäckte bröstbenet medan han gick en nattlig promenad i sömnen. En blomkruka fällde honom brutalt.

4. Utslagen av fjärrkontrollen År 1998 ådrog sig den irländske landslagsforwarden Robbie Keane en skada hemma framför teven. Fotbollsspelaren orkade inte sätta sig upp och sträcka sig efter fjärrkontrollen; i stället prövade han att byta kanal med tårna. Under denne ”akrobatiska” manöver överbelastade han ett ledband i knät och hamnade därmed på klubbens skadelista.

5. Vilt firande är farligt Den kubanske basebollstjärnan Kendry Morales gjorde ett misstag år 2010 då han firade en seger tillsammans med sina lagkamrater i Los Angeles Angels. Morales hoppade in i hopen av jublande medspelare och bröt ena benet. Skadan tvingade honom att stå över resten av säsongen.

6. Skadad av en förstahjälpenväska Mario Gomez är känd som en målfarlig anfallare i det tyska fotbollslandslaget, men han har också ett häftigt humör. Och det kan straffa sig – åtminstone om förstahjälpenväskan är tillverkad av hårdplast. Under en match blev Gomez behandlad för en skada på planen. I frustration över att ha drabbats av en skada som tvingade honom att kliva av slog anfallaren näven i gräsmattan – trodde han. Men där stod förstahjälpenväskan vilket kostade Gomez en bruten handled!

7. Varning för bilantennen Fotbollsspelaren Charles Akonnor tvingades år 2001 lämna återbud till en match för sin klubb Wolfsburg eftersom han fick bilantennen i näsan. Hur antennen hamnade där förtäljer inte historien.

8. Farlig Ferrari Med sina 162 cm var Alan Wright en av engelsk fotbolls kortaste backar under några år i slutet av 1900- och i början av 2000-talet. Men hans förkärlek för dyra bilar kostade honom en svår skada. Wright överansträngde nämligen sitt ena knä eftersom han knappt nådde ned till pedalerna med sina korta ben. Inte förrän han bytte bort sin Ferrari tog hans fotbollskarriär fart igen.

9. Se upp för DVD:n I dag har amerikanen Adam Eaton säkert gått över till Netflix, men år 2001 skadade han sig oturligt nog då han försökte öppna ett trögt DVD-fodral med en kniv. Det bar sig inte bättre än att basebollspelaren skar sig med kniven i magen. Därmed var det slut på den säsongen.

10. Stryk av strykbrädan Den danske fotbollsmålvakten Michael Stensgaard var på väg tillbaka efter en axelskada då han skulle fälla ihop en strykbräda. Den ovana och lite krångliga rörelsen gjorde att skadan slogs upp igen, vilket gjorde att Stensgaard tvingades avsluta sin karriär.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket väder ogillar du mest att träna i?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: