© Istock

Sju saker som fingerlängden säger om dig

Allt från sportslig förmåga till sexvanor och penislängd.

19 oktober 2016 av Jesper U. Larsen

Din hand kan – enligt flera studier – berätta en hel del om vem du är och vad du är bra på.

Om ringfingret är längre än pekfingret så är det ett tecken på att man fick för mycket testosteron i livmodern, och det har betydelse senare i livet:

1. Sport

t Ju längre ditt ringfinger är jämfört med ditt pekfinger, desto bättre på att idrotta är du sannolikt. Det visar studier med t.ex. tennisspelare, sprinterlöpare och amerikanska fotbollsspelare.

2. Skola

Barn med längre ring- än pekfinger är oftast bättre i matematik än i språkämnen.

3. Inkomst

Forskare från Cambridge upptäckte för några år sedan att de börshandlare som hade längst ringfingrar var de som tjänade mest.

4. Sexvanor

Om pek- och ringfingrarna är ungefär lika långa, så är personen (statistiskt sett) mer benägen att hålla sig till en partner, medan personer med längre ringfinger är mer benägna att ha fler sexuella partners samtidigt.

5. Sjukdomsrisk

Män, vars pekfinger har samma längd som ringfingret eller som är längre än ringfingret, har tre gånger så liten risk att utveckla prostatacancer.

6. Lokalsinne

Man kan lugnt överlåta vägkartan till en kvinna som har längre ringfinger än pekfinger. Det tyder på ett bra lokalsinne, visar en amerikansk undersökning.

7. Penislängd

Ju kortare pekfingret är jämfört med ringfingret, desto längre penis har personen. Det visar en koreansk studie från 2011, där 144 män fick deras penis- och fingerlängder uppmätta medan de var bedövade inför en operation.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: