Sex underliga tecken på att du är intelligent

Det är långt ifrån alla tecken på intelligens som är lika uppenbara. Vi har valt ut sex av de märkligaste tecknen på att du är intelligent.

12 juli 2017

1. Du är en slarver

Även om det varken ser särskilt trevligt eller inbjudande ut med ett hem eller en kontorsplats som liknar ett slagfält, så visar studier att nya idéer och okonventionella metoder i högre grad skapas i kaos.  

2. Du svär lite för ofta

Svär du lite för mycket? Då kan det faktiskt vara ett tecken på att du är intelligent. En studie har nämligen visat att ett antal intelligenta försökspersoner använde sig av betydligt fler svordomar jämfört med andra personer i en kontrollgrupp. 

3. Du bekymrar dig

Forskare anser att förmågan att bekymra sig har utvecklats tillsammans med intelligensen genom evolutionen. Det gör att de med högst intelligens bekymrar sig mer och har lättare för att drabbas av exempelvis rädsla. 

4. Du är en nattuggla

Har du svårt att komma i säng i tid på kvällen? Det kan möjligtvis bero på att du är rätt smart. En amerikansk studie med 20 745 vuxna amerikaner visade nämligen att medan de mindre intelligenta i snitt gick och la sig kl. 23.41 och klev upp kl. 07.20 – så gick de smartaste personerna i snitt och la sig först kl. 00.29 och gick upp kl. 07.52.

5. Du litar på andra

Det är stor skillnad på hur mycket vi litar på våra medmänniskor. Men om du är en person som låter plånboken ligga framme på skrivbordet på lunchrasten, så tillhör du enligt amerikanska analyser nog det smarta sällskapet. Med tillit till andra människor följer dessutom också ökad glädje och en bättre fysisk hälsa. 

6. Du är lat

Lata människor njuter mer av sin tid och sina tankar, och är generellt mer intelligenta än mer energiska personer. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: