© PR

Så stark är The Mountain i Game of Thrones!

När det isländska muskelberget Hafþór Júlíus Björnsson lyfter skrot, så är det inte många som orkar hänga med. Se hans rekord här.

8 juni 2016 av Christian Thestrup

Teveserien Game of Thrones är fylld med stora, starka män. En av dem är dock lite större och starkare än de andra, nämligen det gigantiska muskelberget The Mountain, som mår allra bäst när han får chansen att slå ihjäl folk.

The Mountain spelas av Hafþór Júlíus Björnsson, och det är inte bara framför TV-kameran som han visar musklerna. Den 27-årige islänningen – som är 206 cm lång och väger 179 kg – innehar nämligen titeln Islands Starkaste Man, vilken han har vunnit varje år sedan 2011. Dessutom har han blivit utsedd till världens tredje starkaste man.

Om du känner för att jämföra dig med den mannen, så har vi valt ut några av hans personliga rekord här nedan. Marklyft med däck ingår i Arnold Strongman Classic, där man ska lyfta en järnstång med fälgar och däck från en Hummer, medan log-lyft går ut på att bära en 10 meter lång och 650 kg tung trädstam på axlarna – medan man går. De fem steg som Hafþór gick i fjol med trädstammen, var för övrigt en förbättring av ett 1 000 år gammalt rekord.

Vilket av hans rekord vill du slå först? Knäböj: 380 kg. Bänkpress: 230 kg. Marklyft med däck: 450 kg. Marklyft: 450 kg. Log-press (pressa upp en trädstam över huvudet): 192,5 kg. Log-lyft (gå fem steg med en trädstam): 650 kg.

Du kan självklart också ta det lite lugnt i början och bara göra 10 snabba på en snedbänk – med en 82 kg tung hantel i varje hand. Lycka till!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: