Så snyter du dig i luften

En rejäl snytning i luften à la Wassberg är det snabbaste och effektivaste sättet att rensa näsan under en träningsrunda. Men det krävs bra teknik om man ska undvika att snora ned sig själv eller andra. Läs vår steg för steg-vägledning här.

20 januari 2016 av Lasse Lyhne

Förberedelsefas:

1. Känn av vindriktningen. Snytningen kan göras i mot- eller sidvind. I medvind blir det nästan alltid bakslag. 2. Kolla in omgivningen. Beroende på snorets konsistens är nedslagsradien ca 1 meter, så var säker på att det inte står någon precis bakom dig.

Utförande:

3. Tryck pek- och långfingret mot ena näsborren. 4. Gör en inandning och stäng därefter munnen. 5. Vrid huvudet i samma riktning som den näsborre du vill tömma på snor (vill du snyta ur vänster näsborre ska du vrida huvudet åt vänster. Vicka ev. lite på huvudet för att snoret ska flyga iväg i en flackare båge. 6. Snyt dig nu kraftigt genom den öppna näsborren. 7. Upprepa proceduren med den andra näsborren.

En lyckad snytning märks direkt genom att luften får fri passage i näsan. Men det krävs en del träning och det kan vara svårt att lyckas i början. Det är därför bra att träna några gånger innan man snyter sig i andra människors närhet.

OBS: Snyt dig enbart utomhus. Det duger inte att snyta sig på löpbandet i gymmet. Snytningen bör enbart utföras med träningskläder på kroppen. Det är inte kulturellt acceptabelt att snyta sig i luften med vardagskläder på kroppen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: