© Colourbox

Nytt koncept: Naken-restaurang

En ny restaurang lockar med ekologisk mat i en avstressande miljö utan vare sig elektricitet, mobiler och… öhh, kläder.

9 juni 2016 av Christian Thestrup

Om du är typen som alltid spiller sås eller varm lasagne i knät när du äter middag, så är Londons nya restaurang Bunyadi kanske inget för dig. Här äter gästerna nämligen… nakna. Tanken bakom den nya restaurangen är att skapa en så naturlig och avstressande atmosfär som möjligt.

Förutom att det serveras 100 procent ekologisk mat och vin är saker som elektricitet och gas förbjudet. Maten lagas över öppen eld (av säkerhetsskäl måste kockarna dock ha på sig kläder) och hela restaurangen är upplyst av stearinljus. Dessutom är mobiler inte tillåtna eftersom man hellre vill att gästerna pratar med varandra i stället för att de uppdaterar på Facebook (eller tar bilder).

Alla gäster får med sig en kåpa till bordet, men de behöver inte ta på sig den. Däremot ombeds de att använda den som kudde när de sitter vid bordet – både eftersom det kan vara lite kallt och av hygieniska skäl. Restaurangen har också en mindre avdelning för folk som gärna vill behålla kläderna på. Den ”naturliga” avdelningen är dock mer populär.

Låter detta som något för dig? Då får du inte bli besviken, men... Restaurangen, som öppnade den 11 juni, stänger i september och har bara plats för 42 gäster per kväll – eller 6 000 gäster totalt under de tre månader som restaurangen har öppet. Och eftersom det redan har gjorts 42 000 reservationer, så ska du ha stor tur för att få ett bord. Ägaren säger dock att om intresset för konceptet fortsätter så kan han kanske tänka sig att fortsätta hålla öppet...

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: