© Foto: lipati.com

Test: Lipati imponerar med sina halvvida löparbyxor

Det här är ett par halvvida löparbyxor gjorda av ett bra material, vars passform och användbarhet är utmärkt. De fungerar dock inget vidare bra under vinterhalvåret.

7 januari 2022 av Redaktionen

Lipati Alto LX1 Pants

Pris: 900 kr. 

Fakta: Halvvida löparbyxor av tunt material

Info: lipati.com

Slutsats

Plus: Bra materialkombo. Låg vikt. Bra passform. Smart resår. Bred användbarhet.

Minus: Lite för tunn.

Den här varianten av tracksters, eller pants, som det nya sportmärket Lipati kallar sina tunna, halvvida byxor för, är ett lite mer avslappnat alternativ till tajts för dem som inte känner sig riktigt bekväma med det kroppsnära plagget.


Byxan består av en mycket tunn polyester-elastanblandning, som är vind- och vattenavvisande i den övre, vida delen, och mjukare och med en mer klassisk ”tajtskänsla” i den nedre, tajta delen. Den lösningen funkar riktigt bra och skapar en mycket lätt byxa som känns bekväm att springa i med maximal rörelsefrihet.

Tre blixtlåsfickor – två fram och en bak – ger bra förvaringsmöjligheter.

En smart detalj är den perforerade, luftiga resåren runt midjan. Det är annars ett ställe på kroppen som lätt blir svettigt, men det slipper man här. Däremot är själva byxan lite väl tunn. Det är inga problem när det är milt, men när temperaturen kryper ned mot nollan behövs även ett underställ.

Den perforerade resåren i midjan är en bra detalj som gör att det inte blir för svettigt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: