Salomon XT 15

Salomons ryggsäck XT 15 fungerar både till endagsturer, löpning och vardagsaktiviteter. 

Test: Lätt och allsidig ryggsäck

Salomon XT 15 är en utmärkt ryggsäck som kan användas såväl till långa dagsvandringar som till kortare löprundor. Både kvalitet, passform och pris imponerar.

8 december 2021 av Redaktionen

Salomon XT 15

Pris: 1 100 kr.  

Fakta: Ryggsäck för löpning, vandring och vardagsaktiviteter. 15 liters huvudfack plus ytterligare sex fack. Finns i fyra olika färger.

Info: salomon.com

Slutsats

Bra ryggsäck med brett användningsområde. Duger både till dagsturer, löprundor och vardagsaktiviteter. Prisvärd modell som har många av Salomons smarta funktioner. 

Plus: Passformen. Allsidigheten. Priset.

Minus: Sitter lite högt – i varje fall när man cyklar. Lite för många band och remmar. 

4,5 stjärnor

Salomon XT 15 är främst designad för dagsturer i fjällen – något som blivit mycket populärt i pandemitider. Ryggsäcken fungerar också riktigt bra att vandra med i terrängen. Men användningsområdet är bredare än så. Under testperioden använde vi den både när vi cyklade, sprang och till vardags. Ryggsäckens största behållning är passformen. Den är försedd med mycket av den teknik som Salomon använder i sina löparryggsäckar, och har ett mjukt, smidigt ryggparti med en speciell perforerad konstruktion, som både avlastar ryggen och gör att det blir en luftficka mellan ryggsäcken och ryggen.

Salomon XT 15

Materialet är tunt och lätt, men ändå mycket robust. Det tål också en regnskur, men om det regnar kraftigt behövs ett överdrag.

Den är försedd med mycket av den teknik som Salomon använder i sina löparryggsäckar, och har ett mjukt, smidigt ryggparti med en speciell perforerad konstruktion, som både avlastar ryggen och gör att det blir en luftficka mellan ryggsäcken och ryggen. Axelremmarna har kraftig stoppning och sitter stadigt och bra över axlarna, medan två justerbara bröstband och ett brett höftbälte ger ryggsäcken stadga och fördelar vikten på höfterna. Ryggsäcken sitter relativt högt. Det är bra vid löpning och Lätt och allsidig ryggsäck vandring, men sitter man framåtböjd på cykeln kan ryggsäcken åka upp mot nacken. Huvudfacket är på 15 liter och rymmer utan problem ombyteskläder och ett par skor. Huvudfacket har bl.a. en extra ficka som egentligen är tänkt för en vätskeblåsa, men där också en liten laptop får plats. 

Fack i Salomon XT 15

Ett litet fack högst upp på ryggsäcken passar bra för saker som snabbt behöver tas fram.

Förutom huvudfacket har ryggsäcken blixtlåsförsedda fickor på höftbältet och på axelremmarna. De är lätta att nå utan att ryggsäcken behöver tas av. I de fickorna kan även Salomons mjuka flaskor, en plånbok, nycklar och mobilen få plats. Ryggsäcken är tillverkad av tunn ripstopnylon. Det ger låg vikt, bra flexibilitet och utmärkt hållbarhet. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: