De stora mjuka kuddarna sitter mycket bekvämt på huvudet. Detsamma gör den tjockt vadderade bygeln.

Test: Bra hörlurar, grymt ljud

Project Rock är ett par suveräna over-ear-hörlurar när det gäller ljud, funktioner och komfort. Men de är också rätt klumpiga.

12 januari 2022 av Redaktionen

Under Armour Projekt Rock

Pris: 2 500 kr.

Fakta: Trådlösa over-ear-sporthörlurar. EQ samt fem NC-inställningar. Vikt: 294 g. Batteritid: 45 tim. utan NC, 35 tim. med NC.

Info: underarmour.eu

Slutsats

När det gäller ljud, funktioner, tålighet och komfort är de här hörlurarna helt suveräna. Den enda, men också mycket märkbara, svagheten är storleken. De är rätt stora och tunga.


Plus:
 Ljud. Styrning. Komfort. Brusreduceringsfunktioner (NC).

Minus: Tunga och klumpiga. Opraktiska för löpare.

Over-ear-hörlurar för träning är en hörlurstyp som inte alla gillar. Många upplever att de är för stora, för varma och känns för instängda när pulsen ökar på allvar. Samtidigt finns det andra som tycker att de funkar utmärkt att träna med även när tempot höjs. 


Om du tillhör de sistnämnda så har Under Armour i samarbete med JBL och skådespelaren Dwayne ”The Rock” Johnson, tagit fram ett par hörlurar med hög ljudkvalitet som är designade för träning. 


Nu är The Rock som bekant lång och muskulös, och därför är det här inga slimmade, eleganta hörlurar för personer med smala huvuden. Här handlar det om en stor, tung sak med en tuff tjurhuvudslogga. Samtidigt är modellen både robust och välkonstruerad och tål svett och vatten samt att tappas på marken. Vi utsatte lurarna för regn, svettiga gympass och överlag en omild behandling, vilket de visade sig klara galant. 

Trots alla avancerade bluetooth-funktioner följer det också med en jackkontakt, så att hörlurarna kan användas på samma sätt som förr.

Styrningen är riktigt bra. Fem tydliga knappar som reagerar distinkt och sätter på, stänger av, höjer och sänker volymen osv, medan tjurskalleloggan på höger sida också funkar som en knapp och används för att växla mellan fem olika brusreduceringsfunktioner. Active-inställningen är särskilt bra och utestänger både trafikljud och vindbrus. Det är mer praktiskt än med touchknappar.

Ljudet är också bra. De stora enheterna levererar en djup bas, men också fina nyanser i ljudbilden. Ljudet kan justeras via en equalizer i JBL:s utmärkta app, och där kan man också välja The Rocks favoritinställningar. Behöver vi säga att han gillar mycket bas?


Den här hörlurstypen är enligt oss inte perfekt lämpad för löpning och andra högintensiva konditionsträningsformer. Däremot funkar lurarna bra vid styrketräning och andra mindre dynamiska träningsformer. Men främst är det här ett par bra allroundhörlurar. De medföljande öronkuddarna består av ett gummibelagt skum som funkar riktigt bra. De blir aldrig svettiga och kan tas av och tvättas vid behov.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: