Huawei Watch Pro 3

Klockan är den första modellen som använder sig av Huaweis nya styrsystem, HarmonyOS. 

© Foto: huawei.com

Test: Apple-utmanare med bra batteri

Huawei spänner musklerna med sin nya smartklocka. Kvaliteten är bra, träningsfunktionerna är många och batteritiden är lång. Men det finns också några frågetecken.

5 december 2021 av Redaktionen

Huawei Watch Pro 3

Pris: 4 500 kr.  

Fakta: Smartklocka med eSIM. Styrsystem: Harmony OS. Vikt: 63 gram (utan armband). Batteritid: fem dygn vid blandad användning.

Info: huawei.com

Slutsats 

Stor och elegant smartklocka för den som vill ha ett snyggt armbandsur till vardags med många funktioner och bra batteri. Men den är inget för Strava-användare och pulsnördar. 

Plus: Batteritiden. Konstruktionskvaliteten. Många hälso- och träningsfunktioner.

Minus: Stor, tung. Få appar.

4 stjerner
4 stjerner

Den här klockan är Huaweis flaggskeppsmodell för idrottsfolket, oct det har hänt en hel del sedan vi testade föregångaren. Den här tredje versionen, som även fått Pro i slutet av namnet, har både blivit större och tyngre. Boetten är 48 mm i diameter och 14 mm tjock och inklusive armbandet blir vikten nästan 100 gram.


Det är alltså en stor klocka som är betydligt större och tyngre än de flesta andra smart- och träningsklockor. Tillsammans med det medföljande läderarmbandet (som är lätt att byta ut) känns det som ett vanligt armbandsur. Klockan är välkonstruerad med en gedigen boett av titan och en snygg pekskärm. Ännu viktigare är det stora batteriet. Fem dygns batteritid är nästan tre gånger så mycket som liknande klockor från Apple och Samsung. 

Den nya pulssensorn mäter hudtemperatur och syrenivå. Men själva pulsen mäts inte lika exakt.

Navigeringen påminner om Apples lösning med vridratt och små appsymboler som man kan klicka sig igenom med. Hos Apple fungerar dock allt detta intuitivt, men här är det mycket som måste justeras, aktiveras och uppdateras innan det funkar. Särskilt vid träning. Gps:en är inte heller optimal – den funkar nästan inte alls förrän man har uppdaterat den, vilket är en rätt omständlig process hos Huawei. När det väl är gjort, funkar klockan emellertid bra.

Det finns fem datafält på den praktiska skärmen, och efter träningspassen hittar man massor av nyttig info i appen. Tyvärr går storleken ut över löpkänslan. Klockan känns helt enkelt tung att bära, och trots en ny och bättre pulsmätare upplevde vi faktiskt att den förra versionen av klockan mätte pulsen mer exakt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: