Lazer-cykelhjälm

Vi har valt ut de fem bästa prylarna för cyklister 2021

Fem prylar på alla cyklisters önskelista

Julen närmar sig med stormsteg och kanske har du tröttnat på vanliga, tråkiga julklappar som strumpor och underbyxor. Därför har vi valt ut bästa prylarna från 2021 till din önskelista, som vår redaktion har testat, utvärderat och godkänt.

12 december 2021 av Redaktionen

Vi har testat över 200 produkter under 2021, såväl med händerna, på kroppen, på huvudet och på fötterna. Här är de fem prylar som har imponerat på oss mest.

Wahoo Elemnt Bolt 2

Wahoo Elemnt Bolt 2

1. Kompakt kraftmaskin

Wahoo Elemnt Bolt 2

Pris: 3 000 kr. / Wahoofitness.com

Med den andra versionen av populära Elemnt Bolt gav sig Wahoo på allvar in i matchen om att göra den bästa cykeldatorn för seriösa tävlingscyklister. Liten, kompakt och lätt, men ändå späckad med funktioner. Inte minst en nyutvecklad kartfunktion och möjligheten till avancerad navigering var något som gjorde intryck på testarna.

Shimano S-PHYRE RC902

Shimano S-PHYRE RC902

2. Bra tävlingssko

Shimano S-PHYRE RC902

Pris: 4 000 kr. / Shimano.com

Om den duger åt Primoz Roglic duger den nog också för dig. Shimanos värstingsko kom i en ny version 2021 och blev snabbt den slovenske cykelstjärnans nya favoritsko. Våra testare gillade också modellen och gav den höga betyg. För trots att det handlar om en renodlad tävlingssko är komforten förvånansvärt bra – även om tåpartiet är lite smalt.

Assos Winter Gloves

Assos Winter Gloves

3. Bra cykelhandskar 

Assos Winter Gloves

Pris: 879 kr. / Assos.com

En del produkter behöver lite tid på sig innan man märker hur bra de egentligen är. Så är fallet med Assos Winter Gloves. Vi använde handskarna från och med hösten 2020 och lade bort dem igen under våren 2021, och nu är de framme igen inför den här vintern. Här handlar det om bra material, suverän passform och imponerande slitstyrka. Inga onödiga detaljer, utan enkelt och bra.

Castelli Unlimited Bibshort

Castelli Unlimited Bibshort

4. Cykelbyxa för grusväg

Castelli Unlimited Bibshort

Pris: 1 245 kr. /  Castelli.com

Gravel – alltså cykling på grusvägar – fick sitt genombrott 2021. Den trenden hakade Castelli på genom att lansera ett par utmärkta bibs, som förutom att de sitter bra och har en suverän sittkudde också bjuder på detaljer som extra fickor och förstärkningar på låren.

Spatz Roadman 2

Spatz Roadman 2

5. Världens bästa skoöverdrag

Spatz Roadman 2

Pris: 1 200 kr. / Spatz.com

Alla vintercyklister vet hur lätt det är att blöta ner cykelskorna – och hur det känns att frysa om fötterna. Men nu kan man slippa frysa. Brittiska Spatz vet hur det är att cykla i regn, och den kunskapen har de använt för att ta fram de här skoöverdragen. Långt neoprenskaft och tjockt foder värmer fötterna, medan reflexer gör att man syns bra.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: