Löp- och cykelutrustning

Vi har valt ut de fem bästa prylarna för löpare 2021

Fem prylar för alla löpares önskelista

Julen närmar sig med stormsteg och kanske har du tröttnat på vanliga, tråkiga julklappar som strumpor och underbyxor. Därför har vi valt ut bästa prylarna från 2021 till din önskelista, som vår redaktion har testat, utvärderat och godkänt.

1 december 2021

Vi har testat över 200 produkter under 2021, såväl med händerna, på kroppen, på huvudet och på fötterna. Här är de fem prylar som har imponerat på oss mest.

Adidas Adizero Pro

Adidas Adizero Pro

1. Färgstark supersko 

Adidas Adizero Pro

Pris: 1 950 kr. / Adidas.com

Länge kämpade de andra skotillverkarna med att utveckla en sko som kunde matcha Nikes revolutionerande Vaporfly. Med Adizero Adios Pro lyckades det – skon är både lätt och spänstig och den första modell som levererar samma aha-upplevelse som Nikes sko. Med ett lite lägre pris är Adidas supersko dessutom klart billigare än Nikes modell. Årets första stora prylupplevelse.

Vi har sammanställt allt du behöver veta innan du köper nya löpskor. Läs här.

Rockay Ignite

Rockay Ignite

2. Löpstrumpa av sopor

Rockay Ignite

Pris: 200 kr. / Rockay.com

Ett nytt märke som dök upp under 2021 var Rockay. Ett företag som tillverkar löparkläder med en idealistisk ambition om att använda plast från världshaven i produktionen. Det har inneburit många spännande plagg, bl.a. de här strumporna som med ett tunt, åtsittande material är luftiga, välsittande och funkar utmärkt att springa i på sommaren.

Coros Pace 2
Med inbyggd wattmätare -

Coros Pace 2

3. Prisvärd gps-klocka

Coros Pace 2

Pris: 2 200 kr. / Coros.com 

Hur bra gps-klocka kan man få för 2 200 kr? Det fick vi svar på under 2021, och det visade sig vara en riktigt bra klocka. Coros Pace 2 vann överlägset vårt stora test med gps-klockor under 3 800 kronor. Bra navigering, utmärkt konstruktionskvalitet, massor av funktioner och inbyggd wattmätare för löpare var något av allt som bidrog till det höga betyget. 

Liiteguard Glu-Tech Long

Liiteguard Glu-Tech Long

4. Löpartajts med höftstöd

Liiteguard Glu-Tech Long

Pris: 800 kr. / Liiteguard.com 

Alla löpartajts är inte likadana. Liiteguard skiljer sig t.ex. från mängden med en bred och kraftig resår baktill som ger extra stöd för ländryggen och därmed stabiliserar höften och avlastar knäet. Funkar det? Tja, de sitter i alla fall perfekt och är mycket bekväma.

Asics Metaspeed Sky

Asics Metaspeed Sky

5. Mjuk och snabb supersko

Asics Metaspeed Sky

Pris: 2 500 kr. / Asics.com

Med Metaspeed Sky öppnade Asics dörren på allvar till världen med superskor. Ja, de gjorde faktiskt en riktigt imponerande entré. Lätt, mjuk, spänstig och med en helt suverän löpkänsla var Metaspeed Sky en av de bästa tävlingsmodeller vi testade 2021 – och en av de snyggaste. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: