Läs också

Smart klump

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsungs nya klocka är en kombinerad smartklocka och träningsklocka.

© Foto: Samsung.com

Vi testar Samsung Galaxy Watch Active 2

Den senaste versionen av Samsungs smartklocka är ingen revolution, men den har några plus för den som främst vill ha en smartklocka och i andra hand en träningsklocka.

19 september 2021 av Redaktionen

Samsung Galaxy Active Watch 2

Pris: 2 690–3 490 kr (beroende på storlek och 4G).
Fakta: Smartklocka med träningsfunktioner. Vattentät ned till 5 meter. Batteritid upp till 40 timmar (mycket beroende på användning).

Info: samsung.com 

Active 2 är Samsungs nya modell som både är en smartklocka, hälsomätare och träningsklocka. Den första versionen av klockan fick bra betyg i vårt test. Det positiva intrycket fortsätter i den andra versionen, även om mängden uppdateringar jämfört med föregångaren inte är särskilt många. Den största skillnaden är att den lilla, tunna och glatta klockan nu finns i två storlekar, en vanlig med en diameter på 40 mm och en större med 44 mm. Bägge storlekarna finns i varsin 4G-modell, vilket gör det möjligt att vara online samt ringa och ta emot samtal från klockan, även om den inte är ansluten till mobilen. 


En annan innovation är att den navigeringsring som vi saknade hos föregångaren nu är tillbaka. Dock i en digital form och inte som en fysisk ring, men det är ändå en detalj som gör navigeringen i klockan mycket lättare. Smartklocka med träningsprofil Även om klockan är tänkt att vara den sportigaste av alla Samsungs klockor är det främst en smartklocka. Skärmen är superskarp och kan nästan konkurrera med Apples marknadsledande dito. Men den är också ömtålig och lite svår att navigera på med svettiga fingrar och hög puls. Dessutom drar den mycket ström och trots att batteritiden nu är bättre, måste klockan laddas varje dag om man har skärmen påslagen, använder gps och lyssnar på musik. 


Själva träningsfunktionerna är bra, och särskilt gps:en är imponerande snabb och exakt. Att registrera styrkeövningar med klockan, t.ex. armhävningar och sit-ups, fungerar däremot mindre bra.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Pulsmätaren är ny och ska vara känsligare. I vårt test visade den sig dock inte vara tillräckligt exakt för seriös pulsträning.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Klockan har ett lätt, mjukt och välsittande silikonarmband. Det kan bytas ut mot ett läderarmband för ett mer exklusivt utseende.

Slutsats

Bra smartklocka med hyfsade träningsfunktioner. Särskilt gps:en funkar bra till löpning. Lämplig för Androidanvändare som vill ha en smartklocka som även funkar till träning.


Bra skärm. Digital navigeringsring. Bra gps.


÷ Pulsmätaren är otillförlitlig. Skärmen är svår att navigera på medan man springer.

Antal stjärnor: 4,5 av 6

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: