Välj rätt sportglasögon

Ett par välsittande sportglasögon som skyddar mot farlig solstrålning samt väder och vind är oumbärliga när man tränar utomhus. Men vilka klarar sig bäst i test? Ät det Oakleys brillor 2 000 kr eller billiagare brillor för 300 kr.

21 maj 2013 av Peter Hyldahl

Ett par sportglasögon

är praktiskt att ha och kan få dig att se cool. De skyddar ögonen mot vind, insekter och vassa grenar i skogen. Och så gör de så att du ser bättre. De moderna glasen som nya sportglasögon är försedda med, är specialgjorda och utvecklade för att man ska kunna se lika bra oavsett rådande väderförhållanden. De dämpar solljuset, men ger också bättre kontraster i gråväder och halvmörker.

Det finns sportglasögon som är specifikt utvecklade till löpning, cykling eller kajak. I det här testet har vi undersökt glasögonens allsida egenskaper och riktigt många av dem fungerar bra oavsett vad de används till.

Marknaden med sportglasögonen har utvecklats en hel del på senare år. Etablerade märken som Oakley och Rudy har utmanats av nya framstormande producenter. Vårt test avslöjar att de etablerade märkena fortfarande sköter sig utmärkt, men också att de tar ordentligt betalt för sitt arbete. Om du inte bryr dig om märket och kan tänka dig att använda ett par sportglasögon av lite billigare kvalitet, kan du hitta ett par riktigt bra brillor för en fjärdedel av vad de mer kända märkena kostar. Det är t.ex. Crafts sportbåge ett bra exempel på.

Logga in och läs hela testet av sportglasögon

... och hitta de sportglasögon som passar till din huvudform, dina behov och din plånbok.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: