Ultralätt och med bra passform

Materialet kanske inte är lika gediget som hos de bästa konkurrenterna – men med tanke på priset är det bara att konstatera att det är en sportbåge som är väl värd att testa.

Casco SX20 Polar Comp | |

Passform: Kombinationen av låg vikt och skalmar som buktar inåt ger en bra passform. Trots begränsade justeringsmöjligheter upplevdes passformen som ”bra” eller ”mycket bra” av testlöparna. Värt att nämna är också skalmarnas elasticitet som minskar risken för skav.

Upplevelse: Till löpning, mountainbike och andra aktiviteter som ställer höga krav på kroppen, behövs det ett par glasögon som är lätta och som sitter stadigt. Cascos bidrag är ett bra exempel på en sån båge. Glasen räcker långt ut på sidorna och skyddar effektivt mot vinddrag. Testarna med smala ansikten irriterades dock av reflexer från sidorna. Men det förekom bara vid vattenaktiviteter. Glasbytet är också mycket enkelt att utföra.

Slutsats: Testets lättaste modell ger ett positivt helhetsintryck. Materialet kanske inte är lika gediget som hos de bästa konkurrenterna – men med tanke på priset är det bara att konstatera att det är en sportbåge som är väl värd att testa.

Pris: 699 kr.

www.bjsport.se

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: