Tre prylar till julens önskelista

Vi har testat tre prylar som gör träningen lite roligare. Läs allt om våra produkttester här.

31 oktober 2016

Oakley EVZERO PATH

Pris: Från 1 390 kr Fakta: Superlätta löparglasögon med krosssäkra glas och bågar. Vikt: 26 g. Flera färger. Oakleys EVZero är den första nya modellen från de trendsättande amerikanerna på åratal. Glasögonen finns i två varianter: en för löpare och en lite större modell för cyklister. Men bägge har en sak gemensamt – superlåg vikt. Och de är verkligen lätta! Ja, det märks knappt att man har dem på sig. Det är dock inte bara vikten som imponerar; EVZero sitter också perfekt. En mjuk näsdel och gummi på skalmarna gör att de sitter bra. De kan däremot inte justeras, vilket man förväntar sig av en kvalitetsbåge. Den stora ramlösa linsen är riktigt cool. Tack vare ett bra solskyddsfilter och ett maxat synfält blir sikten perfekt. Till skillnad från andra Oakleybågar kan glaset inte bytas ut. SLUTSATS: Utmärkta löparglasögon med låg vikt och bra passform. Vi hade dock gärna sett några fler justeringsmöjligheter. Fördelar: Extremt låg vikt. Bra passform. Bra, stora glas. Nackdelar: Högt pris för så enkla glasögon. Få justeringsmöjligheter. Glasögonen får 5 stjärnor av 6 möjliga i betyg.

Kronägg Protein GO

Pris: 15 kr Fakta: Proteinshake gjord på äggvita och vassle. 26 g protein. 165 ml. Den här proteindrycken lanserades i samband med årets upplaga av GöteborgsVarvet, och tanken med den är bra – bara naturliga ingredienser (från svenska frigående höns) och hög andel protein. Proteininnehållet i de snyggt designade 165 ml-flaskorna är hela 26 gram! Vi har testat de tre olika smakvarianterna, och på det området finns det plats för förbättring. Smaken är syntetisk och det är bara jordgubbssmaken som får godkänt. De andra smakerna behövs det vatten till. SLUTSATS: En snyggt och praktiskt designad proteinshake med högt proteininnehåll. Smakerna och konsistensen kan däremot förbättras betydligt. Fördelar: Praktisk förpackning. Högt proteininnehåll. Nackdelar: Jordgubbssmaken får godkänt, övriga får underkänt. Drycken får 4 stjärnor av 6 möjliga i betyg.

Under Armour Healthbox

Pris: 4 300 kr Fakta: System bestående av trådlös våg som mäter fettprocent, pulsband till bröstkorgen och aktivitetsmätare som mäter sömnen. Under Armour är ett relativt nytt märke i Sverige som är mest kända för sina funktionella träningskläder. Att ambitionen sträcker sig längre än så är Health Box ett bra exempel på. Tanken med konceptet är bra. För med Health Box vill Under Armour samla allt som behövs för att övervaka och registrera sin hälsa och sin träning i ett stängt ”ekosystem”. Via den medföljande vågen, aktivitetsarmbandet (som även mäter sömn) och pulsmätaren, samt en rad olika appar får man ett kvitto på sin hälsa och sin träning. I praktiken är amerikanerna inte riktigt i mål ännu. Varje enskild produkt behöver fungera bättre och med en mindre insats från användarens sida. Som det är nu måste man exempelvis själv registrera sitt kostintag i den lite väl enkla appen för att kosten ska räknas med i den totala hälsoberäkningen. Och den annars så utmärkta aktivitetsmätaren saknar förmågan att automatiskt känna igen olika aktiviteter. Det gör att man måste komma ihåg att starta och stoppa den varje gång man tränar. Ska systemet bli bra bör mätaren själv känna av om man löper, cyklar, går eller styrketränar. SLUTSATS: Bra våg, hyfsad aktivitetsmätare, men klumpig pulsmätare. Health Box är en indikation om något som kan bli riktigt bra i framtiden, men det saknas fortfarande en del. Fördelar: Bra idé. Smart våg och bra app. Nackdelar: Samspelet mellan produkterna är inte hundraprocentigt. Priset är för högt. Healthbox får 3,5 stjärnor av 6 möjliga i betyg.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Påverkar sommarträningen din träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: