Polar Vantage V2 klocka
Polar Vantage V2

Skärmen har flera färger och kan (liksom flera andra funktioner) ställas in som man vill ha den via en app.

© iStock

Träningsklocka för testsugna

Polars nya värstingklocka har snygg design, utmärkt gps och massor av testfunktioner. Men en extern pulsmätare behöver köpas till om man vill ha ut maximalt av klockan.

5 april 2021 av Redaktionen

Polar - Vantage V2


Pris: 5 300 kr 

Fakta: Träningsklocka med puls-, gps- och höjdmätare, löpenergi (watt) och upp till 20 sportprofiler. 

Batteri: 16 timmar med gps.

Polars nya värstingsklocka för alla som tränar är en efterföljare till Vantage V som lanserades 2017. Vantage V som lanserades 2017. Vantage V Den är tänkt för ambitiösa idrottare inom främst löpning, cykling och triatlon. Det märks bl.a. på alla de form- och återhämtningstester som klockan ger möjlighet till. Med klockan runt handleden kan du testa allt från din löp- och cykelform till hur bra du återhämtar dig. Dessutom får du en rätt detaljerad registrering av träningsbelastningen.

Återhämtningen mäts via ett test av hjärtrytmens variation (en ganska erkänd metod) samt ett hopptest som utförs dagligen och som indikerar hur bra benmusklerna har återhämtat sig. Det är bra tänkt eftersom det tar längre tid för muskler och senor att återhämta sig än det tar för cirkulationssystemet.

Överlag fungerar alla testerna bra. Det gör de vanliga träningsfunktionerna också. Särskilt gps:en visade sig i våra tester mäta mycket exakt och den är nog den bästa vi har testat. Handledspulsmätningen håller inte samma nivå, och vill du ägna dig åt seriös pulsträning och använda klockans många testfunktioner behöver du köpa till en extern pulsmätare. 

Slutsats:
Vantage V2 är ingen stor innovation, men den är ännu ett bevis på att Polar kan göra riktigt bra gps-klockor. Köp den om du gillar Polar och vill fördjupa dig i träningsdata.

Polar vintage V2 klocka

Klockan har inbyggd wattmätare och mäter därmed hur mycket energi man gör av med. Det är ett bra verktyg när man vill disponera krafterna jämnt.

© iStock

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: