Fakta: Träningsväst med fodrad krage, skyddad dragkedja och tydliga reflexer. Vikt: 78 gram. Passar till både löpning och cykling.

Tunn och lätt testvinnare

Craft Performance Bike Featherlight tog hem segern i vårt test av löparvästar 2014. Västen är egentligen designad för cykling, men passar till alla svettiga träningsformer.

## Craft Performance Bike Featherlight | |

Plus: Många reflexer.

Minus: Dragkedjan är lite tunn och ömtålig.

Slutsats: Den här lätta västen är i första hand designad för cykling, men i praktiken är det ett allsidigt träningsplagg som passar till alla svettframkallande träningsformer.

Pris: 600 kr.

www.craft.se

Den här västen liknar i hög grad tidigare versioner. Det spelar dock ingen roll eftersom vi är superimponerade av den här tunna, lätta västen, som sitter tajt på kroppen och fungerar lika bra till löpning som till cykling.

Massor av stretch i ryggpartiet gör att västen sitter mycket bekvämt på kroppen trots ett tajt snitt. Hela ryggpartiet består av luftig nätväv, vilket gör att svettransporten blir optimal. Även under riktigt svettiga förhållanden upplevs den här överdelen som mycket komfortabel.

Under kyliga dagar uppskattar man att Craft har försett västen med en hög, fodrad krage som värmer skönt för halsen. I kombination med en vindtät framsida, åtsittande ärmslut och en väl skyddad – om än lite ömtålig – dragkedja kan västen användas även under rätt kyliga träningspass.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: