Stort test av 17 vindkläder Ladda ned och ta del av det stora testet.

Test av vindkläder

Se vilken väst eller jacka du bör införskaffa nu när det börjar bli kallt ute. Vi har testat 17 funktionella vindkläder.

24 augusti 2012

Du blir raskt nedkjølt vis den kalde høstvinden får sjansen til å slippe helt inn på kroppen. Det er ikke bare ubehagelig, men tapper deg for verdifull energi. Løsningen er en vindtett jakke eller vest. Vi har testet en rekke alternativer blant sesongens modeller.

Vi har testat 17 vindkläder för löpning och utsett både vinnare och de mest prisvärda vindkläder.

Så gjordes testet

Slutbedömning: Betygen för varje enskild väst eller jacka baseras på en helhetsbedömning med tonvikt på komfort, passform och upplevelse under löpträning med olika intensitet.

Väst eller jacka? Det kan vara ett dilemma när höstvindarna drar in och man vill ut och löpträna. Enligt vår mening hör bägge plaggen hemma i garderoben. Under en mild höstdag är t.ex. en väst perfekt att träna i, medan jackan kommer bäst till sin rätt i riktigt ruggigt höstväder.Vi har testat både jackor och västar för att du ska få en uppfattning om varje plaggs styrka och svaghet och hitta en favorit i resp. kategori.Samtliga jackor och västar har testats under hösten i temperaturer som legat runt fryspunkten och upp till 10–12 grader. Dessutom har samtliga vindplagg hårdtestats i vindpinad fjällmiljö, främst för att utröna jackornas och västarna vindskyddande egenskaper. Slutsatsen är tydlig: alla de testade träningsplaggen skyddar mot vind. Men därutöver är det stor skillnad på deras olika egenskaper.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Följer du ett träningsprogram?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig