ADIDAS TECHFIT CLIMACOOL T-shirt med nätväv i hela ryggpartiet. Lätt kompressionseffekt. Reflexer. Vikt: 160 gram.

Suverän svettransport

Adidas kvalitetströja imponerar med bra passform och suverän svettransport.

15 juli 2014

## ADIDAS TECHFIT CLIMACOOL | |

Plus: Utmärkt svettransport tack vare ett luftigt ryggparti och en suverän passform.

Minus: Inte så bra kompression som utlovat.

Pris: 389 kr

Slutsats: Det här är en genomtänkt kortärmad löpartröja som imponerar med sin funktionalitet. Den utlovade kompressionen är dock mycket svag. Emellertid är både svettransporten och passformen utmärkt.

adidas.com

Kompression och ventilation är kanske inte något som man tror går att kombinera. Ändå är det dessa två funktioner som Adidas marknadsför sin högteknologiska t-shirt Techfit Climacool med. Och det fungerar! Kompressionen är dock rätt svag och tröjan ger bara ett marginellt muskelstöd. Detta är dock positivt, för enligt vår erfarenhet upplevs tröjor med kraftig kompressionseffekt ofta för innestängande. Den utlovade svetttransporten märks emellertid desto mer. Hela ryggen är tillverkad av en stor nätväv som likt ett läskpapper suger upp svetten från ryggen och fördelar den över en stor, svalkande yta. Det fungerar bra och gör att tröjan kan användas även då det är extremt varmt.

Perfekt passform Axlarna är förstärkta och sömfria. Om man springer med ryggsäck är detta ovärderligt och något som understryker tröjans tekniska karaktär. Passformen är tajt och på smala löpare ser tröjan nästan ut som en kroppsmålning. Materialet är töjbart vilket gör att den tajta passformen inte alls är obekväm. Tvärtom gör det att tröjan sitter bra även vid häftiga armrörelser. Och den har inga veck eller sömmar som irriterar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: