Produktinfo Vattentät, luftig skaljacka med fuktreducerande insida. Två ytter- och två innerfickor. Justerbar huva. Vikt: 540 gram.

Suverän prisbomb

Columbias friluftsjacka, Compounder Shell, imponerar med ett funktionellt material och många praktiska detaljer. Dessutom är den prisvärd.

12 september 2012

## Columbia Compounder Shell | |

Funktion: Här delar vi ut högsta betyg. Jackan är tät, luftig och har bra detaljer.

Passform: Välsittande, rymlig och bra rörelsefrihet. Lätt att anpassa.

Prisvärd: Återigen högsta betyg. Priset motsvarar kvaliteten.

Slutsats: En funktionell och stryktålig friluftsjacka för tuffa väderförhållanden och olika utomhusaktiviteter. Suverän materialblandning med en överlägsen ventilation som bevisar att Gore-Tex inte är ensamma på detta område. Många smarta detaljer. Prisvärd!

Pris: 2 195 kr.

www.columbia.com

Columbia Compounder Shell

Låt oss säga det redan från början: Compounder Shell är ett utmärkt val för alla som behöver en vattentät, luftig och stryktålig jacka till lågintensiva aktiviteter i regn, rusk, blåst, snö, slask eller vad moder natur nu kan bjuda på. Den funktionella skaljackan från amerikanska Columbia klarar allt. Och med en tilltalande prislapp så är det ett klart intressant friluftsplagg.

Den relativt lätta skaljackan är tillverkad med hjälp av Columbias egen så kallade Omni-Dry-teknologi, vilket innebär att jackan är både vatten- och vindtät, men ändå låter svetten och överskottsvärmen tränga ut inifrån – precis som vi känner igen från goretexmembranet.

Omni-Dry-teknologin fungerar överraskande bra och även om den inte heller hänger med helt och hållet när tempot ökar och svetten börjar rinna på allvar, så kände vi oss rent allmänt torra tack vare det behagliga ”inomhusklimatet”. En starkt bidragande faktor till det är att Columbia använder en teknik på jackans insida, som gör att fukten sprids över en stor yta. Det leder i sin tur till att svetten förångas snabbare.

Den utmärkta materialblandningen kombineras med ett antal smarta detaljer som bidrar till att jackans snitt, passform och funktion blir ännu bättre. I raden av funktionella detaljer fäster vi oss särskilt vid de stora, blixtlåsförsedda ventilationshålen i sidan. Där kan det komma in massor av frisk luft! De vattentäta blixtlåsen, enhandsjusteringen av huvan, den rymliga innerfickan och huvan höjer betyget.

Totalt sett är Compunder en innovativ och praktisk allvädersjacka som kan användas året runt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken form av gruppträning föredrar du på gymmet?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: