Produktinfo Lätt vindjacka av nylon. Liten bröstficka, som också fungerar som förvaringspåse. Resår i handleder, livet och huvkanten. Skyddade blixtlås. Vikt: 80 gram (stl M).

Superlätt vindjacka

The North Face's välsittande och superlätta vindjacka imponerar på alla sätt.

## The North Face Verto Jacket | |

Funktion: Materialet och det perfekta snittet ger ett suveränt skydd.

Kvalitet: Material och utförande är helt utan anmärkning.

Prisvärd: Kostar 50 % mer än andra liknande jackor, men det är den värd.

Slutsats: Trots sin fjäderlätta vikt har jackan en rad funktionella detaljer. Att det är möjligt att skapa ett så effektivt skydd mot väder och vind är helt enkelt mästerligt och innebär att jackan är förtjänt av ett toppbetyg.

Pris: 1299 kr.

www.thenorthface.com

The North Face Verto Jacket

Jackan är faktiskt framtagen för klättrare och andra friluftsentusiaster. Men vi testade den fjäderlätta saken under både löprundor och cykelturer och vi gör utan tvekan tummen upp för Verto Jacket.

Materialet är supertunt, men överraskande slitstarkt. Dessutom är det helt vindtätt och klarar både snö och lätt regn samt torkar på nolltid om du trots allt skulle ha oturen att bli genomblöt.

Jackans ringa vikt och minimala volym när du packar ned den i bröstfickan gör att den är mycket bekväm att ta med på träningsrundan, och ta på den om det blir dåligt väder eller ta av den om det blir för varmt. I dåligt väder är det perfekt att jackan är försedd med en välfungerande huva, som skyddar huvudet effektivt mot vinden.

Andra bra detaljer är det kroppsnära snittet som förhindrar att jackan fladdrar, samt längden i ärmarna och ryggen, som gör att materialet skyddar även när man sträcker ut armarna – på cykeln eller bergsväggen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: